Заслужений лікар України Євген Комаровський розповів, коли біль у горлі небезпечна для здоров'я людини.

Про це відомий доктор повідомив на своїй сторінці в популярній соцмережі Instagram, повідомляє РБК-України.

Комаровський розповів про найголовніші ознаки болю в горлі, яка може «не пройти сама» і вимагає негайного звернення до лікаря за консультацією.

Відомий доктор заявив, що існує так зване "Правило першої чашки".

За словами Комаровського, якщо вранці у вас болить горло, і цей біль не зникла після першої чашки теплого напою – ви повинні якомога швидше звернутися до свого лікаря, щоб отримати консультацію і відповідне лікування.

Крім цього, відомий доктор, відповідаючи на питання-Чи потрібно полоскати горло? - якщо у вас ангіна або ГРВІ, то полоскання горла просто марно, а в деяких випадках полоскання може бути і небезпечно.

За словами Комаровського, якщо ви будете лікувати ангіну полосканням, то прямий шлях до інвалідності. Доктор додав, що ангіна потрібно лікувати відповідними антибіотиками, які необхідно приймати всередину.

Доктор зазначив, що, якщо у вас болить горло, але це не ангіна, а звичайна ГРВІ, то Полоскати горло теж не варто.

"Коли на мигдалинах засохла слиз, і ми прополощемо горло, тоді слиз зникне, тому нам стане легше? Тоді виникає питання: "Чому слиз засохла?"- заявив відомий доктор.

За його словами, щоб не утворювалася засохла слиз, найкраще подбати про те, щоб умови в приміщенні, де перебуваєте ви або ваша дитина, дотримувалися необхідні оптимальні параметри вологості і температури повітря.

Користувачі коментують пост Комаровського в соцмережі:

  • Щось занадто швидко і занадто це розходиться з твердженням доктора що самолікуванням займатися можна і потрібно, необхідно знати коли його варто припиняти і при яких симптомах треба викликати швидку. А тут болить горло - або сиди в черзі у терапевта.
  • Я зазвичай беру ефірне масло і за пару раз помазати все проходить... І з докторами не зустрічаюся вже три роки.
  • Саме так я перевіряю наскільки серйозно болить горло у дитини.
  • А потім ці доктора пишуть з глузуванням, що у них пацієнти ходять безглузді по першому чиху, і їх час забирають, тоді коли можна було б лікувати реально хворих.
  • Перші 5 днів ГРВІ, якщо хвороба протікає як зазвичай, навіщо потрібно огляд лікаря? Щоб почути стандартні поради, які ж ви самі, лікар, зазвичай і даєте?

Раніше "Hyser" повідомляв, що експерти назвали напої, які можуть спровокувати розвиток раку кишечника.

Наш портал писав, що медики назвали продукти, які знижують тиск.

Також названий овоч, який може посилити імунітет людини.

Нагадаємо, що медики розповіли, які продукти варто прибрати з раціону людям з третьою групою крові.