Якщо людина буде випивати келих шампанського кожен день, то це може запобігти ризику розвитку хвороби Альцгеймера, а також продовжити життєві роки. Саме цього правила дотримується королева Великобританії Єлизавета II.

Про це йдеться в матеріалі видання Eat This, Not That, повідомляє РБК-Україна.

Монарх випиває келих шампанського щодня. Це може бути одна з пляшок колекцій Королівського ордера – Bollinger, Lanson або King.

В даний час британському монарху 95 років. Королева стежить за своїм здоров'ям, проходячи всі необхідні медичні обстеження, а також прекрасно виглядає.

За словами експертів, в шампанському міститься Фенольна кислота і білок дистрофін. Ці речовини відіграють важливу роль у запобіганні ризику появи і розвитку хвороби Альцгеймера.

Крім цього, в шампанському містяться антиоксиданти з винограду, які підтримують здоров'я кровоносних судин. Однак, всі ці корисні властивості можна отримати, якщо ви будете вживати невелику кількість цього ігристого напою.

Експерти заявили, що найоптимальніша доза шампанського - пити по келиху ігристого напою 2-3 рази на тиждень. Також вони рекомендують випивати склянку води після кожної дози спиртного, щоб не було зневоднення організму.

Згідно з деякими дослідженнями, якщо людина випиває келих або два цього ігристого напою, то настрій людини зміниться. Зокрема, людина стає більш доброзичливим, а агресія зникає. Однією з причин цих змін настрою є поліфеноли, які, як було доведено, мають антидепресантну активність в мозку.

За словами експертів, якщо людина віддає перевагу ігристі, а не інші напої (різні коктейлі або неігристі вина), то знижується ризик переїдання. Однак, потрібно пам'ятати, що будь-який алкоголь не можна пити на голодний шлунок, тому що їжа може допомогти уповільнити швидкість, з якою ваш організм буде засвоювати алкоголь.

Раніше "Hyser" повідомляв, в Україні змінюються правила продажу антибіотиків.

Наш портал писав, що медики назвали продукти, які можуть знизити тиск.

Також один відомий овоч може значно посилити імунітет людини.

Нагадаємо, що медики розповіли, які продукти варто прибрати з раціону людям з третьою групою крові.