Після хороших посиденьок в приємній компанії необхідно, як можна більше пити чистої мінеральної води на ранок, а також вибрати правильний сніданок.

Лікар-дієтолог Людмила Бабич каже, що велика кількість рецептів від похмілля просто вражає, проте деякі з них можуть виявитися не те, що марними, але і досить сильно нашкодити організму.

Саме такою шкідливою порадою вона вважає "поправити здоров'я" чарочкою спиртного. Даний крок тільки погіршить ситуацію.

Так, в деяких випадках він дійсно допоможе, проте це відноситься до тих, хто не виходить із запою як мінімум місяць. Чарочка алкогольного напою допоможе різко не змінювати стан нервової системи, зазначила лікар.

А якщо говорити про користь, то тут куди більш дієвими виявляться відвар, кисіль або каша з вівса. Всі ці народні засоби позбавлять не тільки від симптомів, але і відновлять функції внутрішніх органів.

"Крім цього, завдяки легкій сечогінній дії, вівсяний відвар позбавляє від набряків, зменшує головний біль і нормалізує тиск. Вітаміни групи B, якими він багатий, підтримують печінку і прискорюють виведення токсинів" – розповіла лікар.

Також Бабич порадила від похмілля відвар із звіробою. Він допомагає зняти головний біль, активізувати кровообіг і роботу шлунково-кишкового тракту. Таке питво тонізує організм і "будить" втомлену печінку.

Також корисний відвар з шипшини. Він має схожі властивості, проте правильніше буде його не заварювати, а наполягати, щоб не зруйнувати вітамін С в його складі.

"Часто знайомі рекомендують друзям пити розсіл в якості термінової допомоги. Дійсно, до нього зверталися ще наші дідусі і бабусі. Якщо з ранку відчуваєте сильну спрагу, а на тілі з'явилися набряки – це вірна ознака того, що алкоголь порушив водно-сольовий баланс, – тобто в тканинах рідини багато, а обсяг циркулюючої крові недостатній (звідси і головний біль). Тому, щоб заповнити втрати солей і електролітів можна випити маленький стаканчик капустяного або огіркового розсолу, але тільки якщо він справжній, а не маринад, в якому використаний оцет. До того ж, з таким завданням куди краще впоратися мінеральна вода, багата мінералами і мікроелементами", – говорить експерт.

Раніше Hyser писав про те, що названий найкорисніший напій для печінки.

Також Hyser повідомляв, що ця популярна каша викличе печію.

Нагадаємо, що ця каша захищає від діабету і виводить токсини.