Відомий американський медик Люсія Гарсіа розповіла, що всім знайома кольорова капуста допоможе попередити розвиток поширених і агресивних типів раку.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЯк відомо, велика частина видів цвітної капусти мають білий колір, хоча зустрічаються і помаранчеві, жовті та фіолетові різновиди, пише "РБК-Україна". Однак колір овоча ніяк не впливає на його корисність для людського організму.
Регулярно вживаючи в їжу кольорову капусту, людина може заповнити дефіцит різних поживних речовин, яких потребує організм.
У цвітній капусті міститься білок, вуглеводи, жири, харчові волокна, вітамін А, каротин, вітамін B, Вітамін C, Вітамін E, вітамін P, вітамін U (метіонін) і мінерали, такі як кальцій, фосфор і залізо.
Цвітна капуста містить каротину майже в 8 разів більше, ніж Пекінська, а вітаміну В2 майже вдвічі більше. Вміст же кальцію в овочі можна порівняти з вмістом кальцію в молоці.
Після ряду досліджень медики довели, що цвітна капуста володіє протираковою дією завдяки вмісту в ній великої кількості флавоноїдів.
При регулярному споживанні капусти знижується ризик раку грудей, раку прямої кишки і раку шлунка.
Флавоноїди можуть запобігти інфекції і є найкращим засобом для очищення кровоносних судин. Також вони можуть запобігати окисленню холестерину, інгібувати згортання тромбоцитів і знижувати ризик серцево-судинних і цереброваскулярних захворювань.
Раніше Hyser писав про те, які продукти "воскресять" організм після новорічного столу.
Також Hyser повідомляв, що доктор Комаровський розповів, як правильно вживати мандарини.
Нагадавши, з якими продуктами небезпечно поєднувати м'ясо.