Гіпертензія повільно готує грунт для інсульту і серцевого нападу, тому потрібно більш уважно стежити за вимірами артеріального тиск (ПЕКЛО). Якщо у вас є проблеми з тиском, то регулярне вживання однієї страви дозволить зменшити артеріальний тиск на кілька пунктів.

Про це йдеться в матеріалі британського видання Express, повідомляє РБК-Україна.

За словами фахівців, при підвищеному артеріальному тиску рекомендується дотримуватися певних дієти, в яких головний упор робиться на цільнозернові, фрукти, овочі та нежирні молочні продукти.

За словами дієтолога Дарлин Циммерман з Інституту серця і судин Генрі Форда, на сьогоднішній день безліч досліджень в області харчування говорять про те, що певні моделі харчування можуть знизити АТ людини, а не окремі продукти, як вважалося раніше.

Циммерман наводить як приклад Dash-дієту. Відповідно до цієї дієтичної моделі, в раціон слід додати цільнозернові, фрукти і овочі, а також бобові, пісні білкові продукти (не Червоне м'ясо і нежирна риба) і нежирні молочні продукти.

Крім цього, фахівці назвали ще ряд специфічних продуктів, які знижують кров'яний тиск людини. За їх словами, це ягоди, які є одними з найбільш поживних рослинних продуктів.

Згідно з дослідженням, яке було опубліковано в американському журналі клінічного харчування, говориться, що саме антоціани мають високі шанси запобігти гіпертонію.

Антиоксидант надає чорниці і полуниці яскравий колір і допомагає відкрити кровоносні судини, сприяючи поліпшенню кровотоку. Вчені заявили, що зниження гіпертонії найбільш помітно у людей у віці до 60 років.

За словами лікарів, вживання тільки однієї чашки ягід в день може зменшити кров'яний тиск на кілька пунктів, а артерії будуть залишатися м'якими і гнучкими, щоб кров текла ефективно.

Згідно з результатами одного дослідження, опублікованого в "Журналах гастроентерології", вчені з'ясували, що, якщо людина буде вживати тільки одну чашку чорниці щодня протягом цілого місяця, то це сприятливо позначиться на стані його кровоносних судин.

Раніше "Hyser" повідомляв, в Україні змінюються правила продажу антибіотиків.

Наш портал писав, що медики назвали продукти, які можуть знизити тиск.

Також один відомий овоч може значно посилити імунітет людини.

Нагадаємо, що медики розповіли, які продукти варто прибрати з раціону людям з третьою групою крові.