Українців попередили про нову напасть.

Згідно з останніми даними, пандемія коронавірусу пішла на спад в нашій країні, але розслаблятися ще рано. Адже їй на зміну в Україну прийшов грип, зокрема, мова йде про штами a (H3N2) і в. З ними вже багато хто знайомий, але лікарі попереджають, що цей вірус в першу чергу вдарить по маленьким дітям, пенсіонерам і групам ризику. Про це пише "Оглядач".


Уточнюється, що перший штам виявили у дітей, а другий – у літнього пацієнта. Всі вони є жителями Києва та Одеси. За словами фахівців, останні два роки поширенню грипу приділялося не так багато уваги, як COVID-19, який як би "витісняв" всіх інших "конкурентів".

Однак варто, що поширенню грипу також, як і коронавірусу, заважали масочний режим, дотримання соціальної дистанції, дезінфекція та інші карантинні заходи. Тепер же лікарі попереджають, що грипу варто боятися не менше, ніж і COVID-19.


Справа в тому, що грип зараз протікає з дуже високою температурою у дітей, до 40 градусів, що дуже небезпечно. Потрібно стежити, оскільки крім всіх симптомів у маленьких дітей на тлі високої температури можуть з'явитися судоми.

У зв'язку з цим, завжди краще в разі хвороби відразу звертатися до лікаря і при необхідності госпіталізуватися, а не займатися домашнім самолікуванням. Повідомляється, що в 2022 році захворюваність на грип буде серйозно зростати і вже в січні може досягти свого піку.

Раніше "Hyser" писав про те, що Комаровський розповів, коли потрібно хвилюватися при болю в горлі.

Також наш портал повідомляв, що лікарі прогнозують в Україні нову хвилю коронавірусу.

Нагадуємо, що українців збираються направити на ревакцинацію.