Українці попередили про можливість введення локдауна.

У МОЗ заявили, що на такі заходи можуть піти через новий штам коронавірусу "Омікрон". Тому локдаун можливий, але точно не зараз. Відповідною інформацією з цього приводу поділився головний санітарний лікар Ігор Кузін, повідомляє Telegram-канал "Коронавірус Україна".


За його словами, уряд в будь-якому випадку буде приймати рішення з урахуванням розвитку ситуації, тому "можливо все". Також Кузін додав, що новий спалах захворюваності COVID-19 в Україні може трапитися вже наприкінці січня.

Його прогнози можуть бути цілком реальні, адже наскільки відомо, штам "Омікрон" вже дістався Києва. Головна проблема полягає в тому, що відрізнити ранні прояви цього штаму від класичної застуди все ще неможливо. Тобто поки хворобу дуже складно контролювати, а інфікування набирає темпу.

українцям розповіли про загрозу ще одного штаму коронавірусу, фото: РБК-Україна

Київ, де вже були зафіксовані перші випадки зараження цим штамом, поки залишається в "жовтій" зоні. Лікарі попередили, що "Омікрон" набагато небезпечніше за "Дельту". Все тому що, як і говорилось вище, його важко виявити.

На даний момент вдалося визначити, що на ранній стадії цей штам проявляє себе тільки одним симптомом - з'являється біль в горлі, яка може турбувати кілька днів. Закладений ніс, чхання і пітливість вночі теж може свідчити про зараження.

Раніше "Hyser" писав про те, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зробив важливу заяву про тотальні локдауни в Україні.

Також наш портал повідомляв, що стало відомо, в яких областях залишаються діяти жорсткі карантинні обмеження.

Нагадуємо, що ВООЗ все-таки визначилися з термінами закінчення пандемії.