У шкірці деяких овочей міститься велика кількість корисних речовин і з цієї причини їх не слід очищати від неї.

Один з американських дієтологів розповіла, що найбільше корисних речовин міститься в шкірці моркви, пише "РБК-Україна". Зазвичай моркву ми додаємо в супи, м'ясні, рибні страви, салати, закуски.

За словами медика, моркву краще їсти зі шкіркою, так як в ній міститься бета-каротин, який максимально збирається під нею. З цієї причини можна ретельно вимити моркву, а не чистити її.

Бета-каротин при попаданні в організм перетворюється на вітамін А, який дуже допомагає в захисті і поліпшенні зору, запобіганні різних захворювань очей. Він також має антиоксидантні властивості, тим самим підвищуючи імунітет.

Морковь
Морковь

Бета-каротин є жиророзчинним пігментом. Вживаючи в їжу сиру моркву, швидкість всмоктування каротину дуже низька. А приготування моркви з жиром може збільшити ступінь абсорбції каротину на 600-700%.

Згідно з дослідженнями вчених, при регулярному вживанні моркви частота втрати зору знижується на 40%.

Міститься він зазвичай в овочах і фруктах, які мають помаранчевий, жовтий і червоний колір. Це соя, солодкий перець, помідори, хурма гарбуз, манго, диня, папайя, абрикоси та інші.

Раніше Hyser писав про те, що лікарі розповіли, який суп допоможе вивести "поганий" холестерин.

Також Hyser повідомляв, що Комаровський розповів, які продукти категорично не можна заморожувати.

Нагадавши, як позбутися від печії за допомогою народних методів.