У мережі розмістили дуже важливу інформацію, яка може бути корисною для багатьох людей. Стало відомо, що є люди, яким категорично не можна додавати квасолю в свій харчовий раціон.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «РБК-Україна»

Медики попередили, що є люди, яким може нашкодити квасоля, якщо вони будуть її їсти. Квасоля може викликати дуже небезпечні для здоров'я стану.

Відомо, що квасоля - поживна бобова рослина, що є важливою частиною раціону в багатьох культурах. Цей продукт - дуже корисний, але, є люди, яким потрібно його уникати, так як він корисний далеко не для всіх.

Відомий американський лікар Люсія Гарсіа заявила, що у ряду людей, які вживають квасолю, може з'явитися фавізм - генетичне захворювання, що вражає тих, у кого в організмі відсутня глюкозо-6-фосфатдегідрогеназа (G-6-PD).

Людям, у яких немає G-6-PD, рекомендується відмовитися від додавання бобів в їжу. Це також стосується сірих і варених бобів.

У таких людей може з'явитися блідість, запаморочення, субфебрильна температура (підвищення температури тіла протягом тривалого часу в межах 37,1 - 38,0 °C), озноб, слабкість, втрата апетиту, блювота, діарея, нудота і біль у животі.

Крім цього, лікар попередила про те, що можуть бути і дуже важкі випадки.

"У важких випадках можуть навіть виникнути аномальні симптоми, такі як кома, шок, слабкий пульс і ниркова недостатність", - звернувся експерт до людей.

Потрібно підкреслити, що людям, які хворіють на подагру, теж рекомендується виключити квасоля зі свого раціону, так як при вживанні бобів хвороба може посилитися.

Є відомості про те, що боби - це овочі, в яких дуже високий рівень пуринів. Наприклад, в 100 грамах бобів міститься від 50 до 150 міліграм пуринів, що бути дуже високим показником.

Нагадаємо, що українцям розповіли, які боби можуть нашкодити здоров'ю.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям назвали найшкідливіші святкові страви.

Також портал "Hyser" писав, лікарі розповіли, чим небезпечні макарони з сосисками.