Погодьтеся, що будь-який мало-мальськи значиме свято традиційно не обходиться без холодних закусок з червоною ікрою. І Новий рік не виняток. Цей продукт давно став символом достатку і благополуччя в будинку, тому включаючи делікатес в меню, кожен сподівається на сприятливий у фінансовому плані рік.

Як правило, червона ікра подається в якості холодної закуски, оскільки її не можна піддавати термічній обробці, щоб не втратити цінні властивості, Зовнішній вигляд і смак. І правда, цей продукт-рекордсмен за вмістом високоцінного білка (30%), поліненасичених кислот Омега-3, вітамінів (А, Е, D, В1, В2, В5, В9 фолієва кислота) і мінералів (кальцій, калій, магній, залізо, фосфор, йод).

Ось тільки всім слід пам'ятати, що ікра, залишена на новорічному столі при кімнатній температурі, вже на вечір 1 січня буде зіпсована.

Дійсно, мало хто знає, що у відкритій металевій банці червона ікра може зберігатися не більше 24 години при температурі від -4 до + 4.

А найкраще для зберігання перекладати ікру з жерстяної банки в простерилізовану або оброблену спиртом (сольовим розчином, прожареним маслом) тару. Такі маніпуляції продовжать період придатності до 5-9 днів. Ось тільки вони мають сенс тільки тоді, коли ікринки не набиралися брудною ложкою - не допускайте, щоб шматочки їжі, наприклад, хлібні крихти, потрапляли в ємність з делікатесом.

ДО РЕЧІ, об'їдатися червоною ікрою дієтологи не рекомендують, так як в "риб'ячих яйцях" всі важливі речовини знаходяться в концентрованій формі. Оптимальна норма-п'ять чайних ложок в день, не більше, а інакше можуть з'явитися проблеми з травленням через сольовий навантаження, що особливо небезпечно для людей, які страждають від високого тиску.

Крім того, червону ікру небезпечно їсти алергікам і людям, що страждають на цукровий діабет другого типу, ожирінням і хворобою нирок.

Виходячи з усіх рекомендацій і порад лікарів, якщо на новорічному столі буде присутній червона ікра, то потрібно постаратися забрати інші продукти з високим вмістом солі: мариновані продукти, копчену ковбасу і є більше овочів і фруктів.

Людям з хворобами серця дієтологи також радять звернутися до сімейного лікаря перед вживанням червоної ікри.

А ось дітям вживання продуктів з консервантом Е211 в складі не рекомендується зовсім, так як ця речовина сприяє появі синдрому дефіциту уваги, гіперактивності, зниження інтелектуальних здібностей.

Раніше "Hyser" повідомляв, що стало відомо, скільки грошей доведеться витратити українцям на новорічний стіл.

Наш портал писав, що дієтолог розповів, чим можна замінити майонез в салаті Олів'є.

Нагадаємо, що дієтолог розкрила секрети справжнього хліба.