За словами кардіолога Ганни Кореневич, кава не шкодить судинам, тому цей напій можуть пити люди, у кого спостерігаються проблеми серцево-судинною системою, а також ті, хто переніс інфаркт. За її словами, сердечникам цей напій дуже навіть корисний.

Про це Кореневич заявила на своїй сторінці в популярній соцмережі Instagram.

Кардіолог зазначила, що люди, які страждають серцево-судинними захворюваннями, повинні вживати цей напій помірно і не зловживати. Крім цього, якщо пити чашку кави вранці, то це сприятливо позначиться на роботі головного мозку.

За словами фахівця, кофеїн покращує когнітивні здібності, надаючи позитивний вплив на судини. Кофеїн також стимулює дихальні та судинорухові центри в довгастому мозку, покращує працездатність, психічну діяльність і скорочує час реакції.

Вона додала, що деяким людям кава допомагає впоратися з стомлюваністю і сонливістю. Після вживання кави спостерігається поліпшення мікроциркуляції, зниження рівня запалення в організмі, що може стати причиною розвитку атеросклерозу.

За її словами, людям з гіпертонією, ішемічними захворюваннями серця, аритміями і після перенесеного інфаркту не варто відмовлятися від улюбленого напою.

Кореневич наводить як приклад дослідження вчених, які перевіряли вплив кави на організм пацієнтів, у кого були виявлені такі захворювання.

В результаті дослідження з'ясувалося, якщо регулярно вживати 1-2 чашки чорної кави без цукру і вершків, то це спостерігається позитивний вплив на організм людини.

Крім цього, регулярне вживання чорної кави без цукру може знизити ризик розвитку цукрового діабету у пацієнтів з ішемічною хворобою серця. Це відноситься як до меленої кави, так і до розчинної кави. Якщо ви додасте цукор, молоко або вершки, то всі ці корисні якості для сердечників істотно зменшаться.

За її словами, людям із захворюваннями серця корисно вживати чорний шоколад, в якому міститься 70-90% какао-бобів. Навіть один шматочок такого шоколаду робить позитивний вплив на обмін холестерину і тонус судин.

Раніше "Hyser" повідомляв, в Україні змінюються правила продажу антибіотиків.

Наш портал писав, що медики розповіли про продукти, які знижують тиск.

Також один відомий овоч може значно посилити імунітет людини.

Нагадаємо, що медики розповіли, які продукти варто прибрати з раціону людям з третьою групою крові.