Через те, що велике свято на честь Нового року вже зовсім не за горами, українцям вирішили дати кілька цінних порад. Стало відомо, що дуже популярна закуска може погано позначитися на вашому організмі.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «РБК-Україна»

Напевно практично всі українці дуже люблять таку закуску як шпроти на грінках. Така закуска - частий гість не тільки на новорічному столі.

Нутриціолог Анна Четверикова звернулася до жителів України, щоб розповісти, наскільки корисний чи не корисний цей святковий інгредієнт.

Спеціаліст повідомляє, що найчастіше виробники просто кладуть в банку копчену рибу, що повинно насторожувати.

"Багато хто думає, що шпроти - це такий вид риби. Насправді під цим словом ви отримуєте звичайну каспійську тюльку, салаку, молодь оселедця та іншу дрібну рибу. Це продукт копчення-поєднання термообробки продукту і обробки його деревним димом, а що це означає?"А це значить - дуже шкідливо", - заявила Ганна Четверикова.

Шпроти
Шпроти

Потрібно розуміти, що шпроти – небезпечний продукт, так як в їх склад входять небезпечні канцерогени – бензапірен. Крім цього, шпроти - дуже калорійний продукт.

"Шпроти можуть містити бензапірен, який може накопичуватися в організмі, надаючи негативний вплив на геном клітини. За умови, що користі в шпротах дуже мало, та ще у них і дуже висока калорійність 363 ккал на 100 грамів, жирів – 32.4, а білків 17.4", – попередив експерт.

Варто приділити особливу увагу тому, що в шпротах дуже багато солі. Як відомо, денна норма солі для людини - 5 грам, а в шпротах її занадто багато.

Після всієї інформації, яка була повідомлена вище, українцям настійно рекомендується задуматися, чи варто залишати шпроти в своєму раціоні.

Нагадаємо, що українцям розповіли, яких напоїв не повинно бути на святковому столі.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", лікарі на звали продукти, які можуть захистити ваше серце.