Заслужений лікар України Євген Комаровський торкнувся однієї з важливих тем щодо здоров'я людини. Він розповів, чому можуть набухати ноги, а також дав кілька рекомендацій, які можуть допомогти в цій ситуації.

Про це відомий доктор розповів на своєму YouTube каналі.

За словами Комаровського, спочатку необхідно визначитися з діагнозом, щоб зрозуміти причину, чому таке відбувається.

Відомий український лікар заявив, що, якщо людина помітила, що у нього набухають ноги, то необхідно звернутися до лікаря. Доктор проаналізує всі симптоми, поставить правильний діагноз і призначить потрібне лікування.

Комаровського підкреслив, що, якщо людина не веде правильний спосіб життя, то в першу чергу це позначається на ногах, які втомлюються і набрякають.

За його словами, якщо ви хочете уникнути це проблеми з ногами, то вам необхідно вести правильний спосіб життя, займатися якимось спортом або виконувати певний набір фізичні вправи, щоб підтримувати фізичну форму.

Крім цього, слід стежити за своєю вагою, артеріальним тиском, кількістю кількість фізичних навантажень, а також кількістю вживаної солі.

Комаровський розповів, що можна робити, якщо у вас набухають ноги. Прості вправи дозволять вам зменшити набряк ніг. Однак, якщо проблема залишилася, то слід звернутися до лікаря і не займатися самолікуванням.

За словами доктора, людям, у яких спостерігається набряки ніг слід виконати наступне: потрібно лягти і покласти ноги на подушку, щоб ноги були в піднятому положенні. Крім цього, рекомендується носити компресійну білизну (компресійні панчохи і шкарпетки).

Раніше "Hyser" повідомляв, в Україні змінюються правила продажу антибіотиків.

Наш портал писав, що медики розповіли про продукти, які знижують тиск.

Також один відомий овоч може значно посилити імунітет людини.

Нагадаємо, що медики розповіли, які продукти варто прибрати з раціону людям з третьою групою крові.