Сало є не тільки смачним, але і корисним продуктом. Цей продукт можуть їсти всі. Сало дуже легко приготувати. Ви можете вибрати той варіант, який подобається вам найбільше: запікати, смажити, солити, варити, робити бутерброди або навіть намазку на хліб.

Дієтолог Наталія Самойленко на своїй сторінці в популярній соцмережі Instagram розповіла, в якому вигляді необхідно вживати цей продукт.

За словами Самойленка, допустима денна доза холестерину для людей, у яких відсутні проблеми зі здоров'ям, повинна становити 300 мг. Люди, які нещодавно пережили інфаркт або інсульт, повинні скоротити цю денну дозу холестерину до 200 мг.

За її словами, якщо ви будете їсти 30 г сала в день, то ваш рівень холестерину не зросте, а, навпаки, знизиться.

Дієтолог розповіла, в якому вигляді найкраще вживати сало.

Вона зазначає, що найбільше користі від сала буде, якщо ви будете його вживати в солоному або маринованому вигляді. Якщо ви посмажите або закоптите сало, то цей продукт втратить частину своїх корисних властивостей.

Якими корисними властивостями володіє сало:

  • У салі міститься безліч вітамінів і мінералів: а, В1, В2, В3, В6, В12, D, кальцій, цинк, фосфор, залізо, магній, селен.
  • У салі також міститься Омега - 3 поліненасичені жирні кислоти. Вони важливі для формування оболонок навколо нейронів і боротьби із запальними процесами в організмі.
  • В салі також є холін. Цей вітамін B-комплексу бере участь у метаболізмі.
  • Якщо ви будете вживати сало, що це сприятливо вплине на стан ваших судин і клітинних мембран, тому що в салі міститься лецитин.
  • Сало містить арахідонову кислоту.

Самойлова зазначила, що найкраще їсти сало вранці або в обід. За її словами, в цей час організм людини зможе отримати як корисні речовини, так і значне енергетичне підживлення.

Однак, деяким людям варто утриматися від вживання сала. За словами дієтолога, якщо людина страждає від серцево-судинних захворювань, то йому краще виключити зі свого раціону солоне сало. Найкраще вживати в невеликих кількостях свіже або свіжоморожене сало, але тільки після попередньої консультації з Вашим лікуючим лікарем.

Раніше "Hyser" повідомляв, в Україні змінюються правила продажу антибіотиків.

Наш портал писав, що медики розповіли про продукти, які знижують тиск.

Також один відомий овоч може значно посилити імунітет людини.

Нагадаємо, що медики розповіли, які продукти варто прибрати з раціону людям з третьою групою крові.