Втома, головні болі, нудота і тривога - якщо вранці 1-го січня всі ці симптоми присутні, значить новорічна ніч вдалася на славу. І правда, похмілля після Нового року знайоме багатьом, проте, як запевняють лікарі, не страждати вранці теж цілком реально.

Не варто починати Новий рік з докорів сумління через зайвого шматка торта або келиха вина. При цьому таких симптомів похмілля як спрага або сухість у роті, запаморочення, болі в животі, чутливість до світла і звуку, тремтіння, зниження концентрації, пітливість і підвищення артеріального тиску можна цілком уникнути, якщо дотримуватися деяких порад:

  • не пити до самого застілля;
  • не змішувати алкогольні напої;
  • не їсти багато жирного;
  • не виходити на вулицю "провітрюватися", особливо - на перекур.

Крім того, існує правило "тижневої правильної дози", не порушуючи яке похмілля обійде людину в будь-якому випадку стороною. Отже, за порадою дієтологів, людині не рекомендується пити більше 14 одиниць на тиждень (еквівалентно шести пінтів (2.8 л) пива середньої фортеці або десять маленьких келихів вина низької міцності.

Ну а якщо приборкати нестриманість все ж не вийшло, то потрібно пам'ятати, що швидко вибратися з похмільної пастки завжди допоможуть продукти з високим вмістом натрію і калію, так як саме ці елементи допомагають відновити рівень електролітного балансу. До них відносяться банани, кренделі та солоні закуски.

Також варто знати, що ацетальдегід в печінці, рівень якого підвищується внаслідок споживання алкоголю, можна зруйнувати за допомогою яєць. Так, жовток яйця містить фермент Глутатіон, завдяки якому організм дуже швидко відновлює сили після похмілля.

До речі, один з найпоширеніших недуг при похміллі - нудота. Щоб полегшити цей симптом, потрібно випити чай з м'ятою і шматочком свіжого імбиру. Таке поєднання продуктів звільняє організм від негативних наслідків алкоголю і діє як протизапальний і відновлюючий засіб.

Ну і, звичайно ж, одним з кращих методів лікування при похміллі є розсіл. Саме він допомагає відновити рівень електролітів і навіть знижує шлункові болі.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що названі продукти, які можна споживати після закінчення терміну придатності.

Нагадуємо, що лікарі розповіли, чому небезпечно запікати їжу в духовці у фользі.

Також, названі дієві методи, які допоможуть позбутися від печії.