На тему відсутності м'яса в раціоні можна міркувати довго, адже знайдуться як противники, так і ті, хто підтримує таке харчування. Ось тільки завжди варто пам'ятати, що саме в субпродуктах, м'ясі, рибі і яйцях знаходиться велика кількість заліза, яке замінити чимось іншим практично нереально. Ось тільки щоб воно приносило користь, необхідно знати нюанси харчування.

Так, дієтолог Світлана Фус пояснила, з якими продуктами не слід поєднувати вживання м'яса, пишуть росЗМІ.

Отже, перше, про що попереджає експерт, - не можна запивати м'ясо чаєм, так як в цьому напої містяться таніни, які порушують всмоктування заліза.

Також, за словами дієтолога, небажаною комбінацією при прийомі м'ясної страви виступає молочна продукція, так як кальцій, який міститься в сирах, молоці, йогуртах, погіршує всмоктування заліза в середньому на 50-60%.

"Не варто запивати м'ясо молоком, так як таке поєднання перешкоджає коректному засвоєнню заліза з їжі. Разом кальцій і залізо не всмоктуються: тільки хтось один, кому пощастить",-попереджає фахівець.

Особливо важливо не порушувати дане правило дітям, вагітним жінкам, а також пацієнтам з анемією.

В якості добавки до м'ясного лікар, рекомендує використовувати продукти з рясним вмістом вітаміну С. найкращим варіантом в цьому випадку виступає капуста.

З іншого боку, також варто пам'ятати, що категорично не можна поєднувати вуглеводи і білки. Вся справа в тому, що коли вуглеводи з білками мішають, то в організмі людини порушується функція шлунково-кишкового тракту.

Крім того, за словами фахівця, деяким людям не слід їсти м'ясо разом з хлібом, картоплею, кукурудзою або макаронами.

"Це допустиме поєднання, але його слід уникати тим, хто схильний до повноти", – сказала дієтолог.

Вона додала, що людям із зайвою вагою найкраще комбінувати м'ясо із зеленню і овочами.

Нагадаємо, що українцям назвали закуски, які можуть зіпсувати свято.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, які страви можуть нашкодити організму.

Також портал "Hyser" писав, що медики повідомили, який продукт може викликати пухлину.