Британський фармацевт Джулія Герріні заявила, що вживання деяких знеболюючих ліки може бути небезпечно для здоров'я людини.

Про це повідомляється в матеріалі британського видання Daily Express.

За словами Герріні, необхідно бути більш обережними з знеболюючими ліками, які містять кодеїн. Вона зазначила, що такі препарати можуть бути небезпечні для здоров'я.

Герріні підкреслила, що препарати, в яких міститься кодеїн, необхідно приймати не більше трьох днів. Також ці препарати слід приймати лише при крайній необхідності.

Він додала, якщо людина буде приймати ці препарати без контролю з боку лікарів, то все це може негативно позначитися на здоров'ї. Зокрема, у людей можуть з'явитися проблеми з печінкою, нирками і підшлунковою залозою.

Однак, є і більш небезпечний наслідок вживання препаратів з кодеїном. За словами фармацевта, небезпека в тому, що може виникнути звикання до препаратів з кодеїном, яка може перерости в залежність. Все це може спровокувати проблеми з психікою.

Герріні заявила, що такі лікарські препарати необхідно приймати тільки після консультацій зі своїм лікуючим лікарем, який призначить безпечне дозування.

Відзначимо, що кодеїн – один з декількох активних алколоїдів, який міститься в опійному маку. Кодеїн має заспокійливу, знеболюючу, закріплюючу, протикашльову властивості і протягом багатьох десятиліть застосовується в медицині. Однак передозування препаратами, що містять кодеїн, може завдати непоправної шкоди здоров'ю людини.

Стало відомо, що МОЗ має намір ввести більш ефективні механізми контролю за відпуском рецептурних лікарських засобів в Україні. Зокрема, антибіотики відпускатимуть тільки за електронним рецептом. Відповідна норма почне діяти з 1 квітня наступного року.

Також відомство виступає за те, щоб всі рецептурні лікарські засоби в Україні відпускалися тільки за електронним рецептом.

Раніше "Hyser" повідомляв, в Україні змінюються правила продажу антибіотиків.

Наш портал писав, що медики розповіли про продукти, які знижують тиск.

Також один відомий овоч може значно посилити імунітет людини.

Нагадаємо, що медики розповіли, які продукти варто прибрати з раціону людям з третьою групою крові.