Дієтолог на ім'я Зюлал Ялчин розповіла, яку користь організму приносить один з різновидів молочних продуктів кефір.

За її словами, кефір займає першу сходинку серед пробіотичних продуктів, оскільки містить дуже велику кількість корисних мікроорганізмів, пише "Голос".

Цей кисломолочний продукт багатий мінералами і незамінними амінокислотами, особливо фосфором і кальцієм.

Ті, хто вживають кефір, рідше стикаються з проблемами шлунково-кишкового тракту, адже молочний напій підтримує кишкову флору і синтез певних поживних речовин. Цей продукт також має протипухлинну дію і знижує рівень лактози і холестерину.

Корисний пробіотик очищає кров, нормалізує кислотний баланс і зміцнює імунітет.

Люди з молочною непереносимістю можуть спокійно пити кефір, адже кефір перетворює білок лактозу в молочну кислоту, яка легко засвоюється організмом.

Кефір нормалізує артеріальний тиск, корисний при бронхіті і астмі, при порушеннях жовчі і нервових розладах.

Однак слід пам'ятати, що в знежиреному кефірі не такий багатий набір вітамінів і мінералів.

Кефір. Фото: скріншот YouTube-відео
Кефір. Фото: скріншот YouTube-відео

Однак існує і зворотна сторона медалі, тобто шкода продукту. Слід пам'ятати, що кефір є спиртовмісним продуктом, на відміну від інших молочнокислих напоїв, ряжанки і кислого молока: кількість спирту може становити від 0,05% до 1%.

Людям з гастритом, панкреатитом, виразкою шлунка і дванадцятипалої кишки слід з обережністю його пити. Не можна пити багато кефіру людям з хворобами серця і судин, через високий вміст молочних білків і жирів.

Раніше Hyser писав про те, що названі продукти, які допомагають роботі кишечника.

Також Hyser повідомляв, що названо отруйний маринад для шашликів.

Нагадаємо, що названі продукти, які знижують тиск.