Напевно у кожної господині є вдома така спеція, як кориця. За словами ендокринологів, вона здатна нормалізувати рівень цукру в крові у людей з діабетом другого типу.

При щоденному вживанні 1-6 грамів кориці знижується рівень глюкози і холестерину, пише "Живий журнал".

Вчені медики провели дослідження, в якому взяли участь група пацієнтів, яка щодня вживала по одному граму кориці.

Після закінчення експерименту вчені з'ясували, сто при регулярному споживанні прянощі рівень глюкози знижувався на 18-29%. При цьому вона покращує транспортування глюкози в клітини.

Як відомо, у пацієнтів з цукровим діабетом другого типу глюкоза не надходить в клітини, і тому накопичується в крові. А за рахунок підвищення чутливості до інсуліну кориця сприяє надходженню глюкози до клітин.

Кориця - це приправа з висушеної кори вічнозеленого тропічного дерева сімейства лаврових. Її зазвичай додають в випічку, гарячі напої, м'ясні страви і каші.

Приправа містить велику кількість антиоксидантів, які захищають організм від окисного пошкодження вільними радикалами. Також приправа має протизапальні властивості. Кориця знижує ризик серцевих захворювань. Кориця знижує рівень холестерину ЛПНЩ і тригліцеридів при цьому залишаючи хороший холестерин ЛПВЩ стабільним. Популярна приправа захищає від раку товстої кишки. Також допомагає боротися з бактеріальними і грибковими інфекціями порожнини рота і дихальних шляхів.

Кориця сама по собі шкоди здоров'ю не принесе, але головне не зловживати нею. Важливо знати, що в кориці міститься кумарин – запашна речовина, яка може викликати пошкодження печінки, що не має симптомів.

Раніше Hyser писав про те, що названі продукти, які ефективно розріджують кров.

Також Hyser повідомляв, що лікарі розповіли, які спеції здатні знизити тиск.

Нагадаємо, що названі напої, які наближають старість.