Всі знають, що завдяки правильному зберіганню продуктів, кожна сім'я зможе менше викидати і таким чином істотно економити домашній бюджет. А ще знаючи практичні хитрощі, кожен зможе довше зберігати продукти свіжими і рідше ходити в магазин.

Дієтологи не раз вже інформували населення, що є перелік продуктів, які категорично не можна зберігати в холодильнику, так як на холоді вони втрачають смакові якості і свою користь, але люди по-старому продовжують так робити. Всього в списку таких продуктів більше 40, проте Hyser розповість про найпопулярніші "порушників".

Отже, найчастіше в холодильник на зберігання кладуть плитки шоколаду, щоб вони не танули і довше зберігалися. Ось тільки коли шоколад дістають з холоду, то на його поверхні виробляється конденсат. Він розчиняє частину цукру, залишаючи білий наліт. Таким чином товарний і естетичний вигляд продукту повністю зникає.

Такий цінний продукт як мед, теж потрібно зберігати правильно. Найоптимальніша температура від 7 до + 20 градусів. Мед зберігає корисні якості і при більш низьких температурах, але в такому випадку він зацукрується, змінить смак і може стати непридатним для рецептів, в яких потрібно в'язкість рідкого меду.

Апельсин, лимон і грейпфрут, хоч і відносяться до однієї групи продуктів, але зберігати їх разом не варто. Таке сусідство призводить до цвілі. А ще в холодильнику цитрусові в'януть і розм'якшуються, а їх шкірка покривається плямами. Таким чином, оптимальний варіант для зберігання-кімнатна температура. ДО РЕЧІ, з'їдати цитрусові потрібно протягом декількох днів після покупки.

До інших фруктів і овочів, які не потрібно зберігати в холодильнику відносяться:

  • гарбуз (втрачає привабливий вигляд, в'яне);
  • ківі (втрачає смак і зовнішній вигляд);
  • груша (скорочує термін придатності продуктів, які знаходяться поруч);
  • авокадо (чорніє і псується);
  • базилік (швидко в'яне, темніє);
  • банани (дуже швидко псуються, чорніють);
  • картопля (проростає, в бульбах накопичується цукор).

Звичайно ж це стосується тільки неушкоджених і не розрізаних плодів.

Ні в якому разі не можна зберігати в холодильнику і часник, тому що він швидше розкладається в умовах підвищеної вологості.

До речі, цибуля також необхідно зберігати в прохолодному місці, далеко від світла, а не в холодильнику. Мало того, що ріпчаста цибуля вбирає запахи інших продуктів і залишає їм свій запах, так на холоді він стає вологим, що сприяє утворенню цвілі.

І ще, багато хто здивується, але такі швидкопсувні продукти як яйця, молоко і молочні продукти не повинні зберігатися в дверцятах холодильника. Хоча, як правило, виробниками холодильників осередки для зберігання яєць передбачені саме там. Їх потрібно тримати ближче до випарника (заморожувач).

До речі, намагайтеся завжди загортати продукти в плівку перш ніж їх відправити в холодильник. Особливо важливо застосування плівки для холодильників з системою No Frost.

Раніше "Hyser" повідомляв, що один відомий овоч може значно посилити імунітет людини.

Наш портал писав, що медики розповіли, які продукти варто прибрати з раціону людям з третьою групою крові.

Нагадаємо, що стало відомо, яка каша може захистити від старіння.