Всім давно відомо, що страви з риби корисні для здоров'я людини. У рибі міститься багато білка. Однак, не всі знають, що надмірне вживання лосося може спровокувати появу раку.

Про це повідомляється в матеріалі видання Express.

Більшість людей добре знають про продукти, які роблять благотворний вплив на здоров'я. Однак мало хто знає про корисну, здавалося б, їжу, яка також може значно підвищити ризик виникнення онкологічного захворювання.

За словами експертів, вживання лосося дуже корисно для здоров'я людини, так як в ньому містяться жирні кислоти омега-3.

Однак, деякі різновиди лосося шкідливі для здоров'я людини. Зокрема, це стосується лосося, який був спійманий в дикій природі, і лосося, який був вирощений на спеціальних рибних фермах. Також шкоду здоров'ю людини може завдати і недикий лосось. Експерти відзначають, що в лососі, який був вирощений на фермах, міститься поліхлорований біфеніл.

Поліхлорований біфеніл – ПХБ) - промислові хлоровані хімічні речовини, які були створені людиною. ПХД заборонені до комерційного використання довгий час, але їх сліди все ще можна виявити в навколишньому середовищі.

У Фонді захисту навколишнього середовища заявили, що ці хімречовини раніше потрапляли в навколишнє середовище з місць зберігання небезпечних відходів.

За словами вчених, регулярне вживання в їжу штучно вирощеного лосося може в кілька разів підвищити ризики появи і розвитку раку. До таких висновків вони прийшли після того, як були виявлені кілька подібних випадків.

Вчені відзначають, що в лососі, який вирощують на Британських рибних фермах, міститься безліч канцерогенних хімічно речовин.

Результати досліджень вчених були опубліковані у відомому науковому журналі Science. У роботі вчені заявили, що дешевий лосось в супермаркетах завдадуть організму людини набагато більше шкоди, ніж користі.

В рамках свого дослідження вчені з'ясували, що високий вміст ПХБ в організмі може спровокувати виникнення раку простати. Крім цього, вплив деяких ПХБ може підвищити ризик виникнення раку грудей.

Раніше "Hyser" повідомляв, що стало відомо, скільки українцям доведеться витратити грошей на новорічний стіл.

Наш портал писав, що в Україні почали фальсифікувати ікру і продавати її за дуже низькими цінами.

Нагадаємо, що українцям розповіли, чим небезпечно запікати їжу у фользі в духовці.