Однак, не будь-який симптом свідчить про розвиток страшного захворювання. Швидше за все зовсім навпаки - це не рак. Але кожному, хто піклується про своє здоров'я, потрібно знати, які зі звичайних симптомів можуть бути сигналом для більш глибокої діагностики у фахівців.

Наприклад, звичайна біль в горлі може бути симптомом раку горла. Але для більш точного постанови діагнозу необхідно виключити сезонні простудні захворювання, ГРВІ, ГРЗ і навіть коронавірус. Тому в будь-якому випадку необхідна консультація у лікаря, здача аналізів, і, можливо, різні комп'ютерні діагностики.

Крім болю в горлі, є й інші симптоми, які можуть говорити про наявність розвитку онкологічного новоутворення в горлі. Це - кашель, зміни в голосі, проблеми з ковтанням.

Для визначення наявності раку перш за все пацієнт здає загальний аналіз крові, а також кров на наявність онкологічних маркерів. Дуже часто про рак може говорити знижений гемоглобін або занадто високий рівень лейкоцитів в крові. Біопсія - дозволяє найбільш точно поставити діагноз.

До слова, дискомфорт в горлі може бути причиною не тільки раку горла, але і щитовидної залози.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що медики перерахували продукти, які категорично заборонені людям у віці.

Нагадуємо, що дієтологи розповіли, як не набрати зайву вагу в період новорічних застіль.

Також портал Hyser інформував, що експерти розповіли, як привільно споживати алкогольні напої, щоб уникнути похмілля та інтоксикації.