Банкети, корпоративи, фуршети і звані вечері в новорічні свята - складний час для тих, хто стежить за фігурою. Хтось ігнорує силою волі гастрономічні безумства, хрустячи сирими овочами, а ось дієтолог Дженніфер Брунінг знає кращий спосіб відсвяткувати Новий рік і провести зимові свята без шкоди для фігури.

Так, експерт в області харчування стверджує, що головною причиною набору зайвих кілограм під час новорічних свят є не їх кількість на святковому столі, а велика доза вживаного алкоголю.

У зв'язку з цим, щоб зустріти Новий рік і не поправитися, фахівець порекомендувала жорстко обмежити алкогольні напої за столом. За її розрахунками достатньою дозою є один стакан пива, один келих вина або одна чарка міцного алкоголю кожен день.

ДО РЕЧІ, алкоголь, за словами Дженніфер Брунінг може привести до зайвої ваги декількома шляхами.

Перша проблема - висока калорійність міцних напоїв, так як за цим показником вони поступаються тільки жирам. Так, найбільш калорійними спиртними напоями вважаються лікери з показником 350 ккал на 100 мл.на другому місці: коньяк, горілка і самбука калорійність яких близько 240 ккал. А ось калорійність рому, джина, текіли і бренді - приблизно 220 ккал на 100 мл.

По-друге, засвоєння спирту проходить по-особливому. Людський організм так влаштований, що він прагне позбутися від спирту і переробити його в печінці якомога швидше. Тому спирт стає пріоритетним джерелом енергії.

І поки в організмі переробляється алкоголь, жири і вуглеводи не використовуються в якості енергії і можуть легше відкластися в жир.

Третій момент. Там, де алкоголь, майже завжди багато їжі - жирної, вуглеводної і калорійної: м'ясні або сирні делікатеси до вина, чіпси або курячі крильця у фритюрі — до пива.

Четвертий момент: алкоголь не тільки не насичує, але і змушує їсти більше, збільшує апетит.

В-п'ятих, алкоголь знижує самоконтроль. І все перераховане просто не залишає шансів не переїсти.

Раніше Hyser писав, що один відомий овоч може значно посилити імунітет людини.

Також наш портал повідомляв, які продукти варто прибрати з раціону людям з третьою групою крові.

Нагадаємо, що стало відомо, яка каша може захистити від старіння.