Ніхто не стане сперечатися, що в даний час страви з сочевиці більшістю господинь незаслужено забуті і ситний сочевичний суп на обід став рідкістю. Разом з тим, за словами дієтологів, він дуже корисний, так як сочевиця дуже добре допомагає серцю і імунітету.

Так уже склалося історично, що в Центральній Європі сочевицю розводять мало. Якщо в глибоку давнину її вживали багато і часто, а також хліб з неї обов'язково клали в труни померлим, то зараз сочевиця популярна в Єгипті, Індії, Ірані, Канаді та Туреччині.

Разом з тим, з усіх бобових саме сочевиця лідирує за поживністю і корисними властивостями. Так, всього в 200 гр.продукту міститься денна норма заліза і фолієвої кислоти. Крім того, сочевиця містить велику кількість рослинного білка, який легко засвоюється організмом.

Дієтолог Лорен Манакер закликала людей звернути увагу на те, що сочевиця дуже добре стимулює обмін речовин, а клітковина в її складі знижує відчуття голоду і покращує травлення. Крім того фахівець з харчування заявила, що домашній сочевичний суп з овочами допомагає знизити рівень холестерину в організмі.

Ось тільки це не стосується готових консервованих супів, які потрібно просто розігріти в мікрохвильовій печі або на плиті. За її словами, такі страви містять багато натрію, надлишок якого знижує концентрацію заліза, калію, фосфору, кальцію і магнію в організмі, що збільшує навантаження на серце і нирки, а також може привести до розвитку хвороб.
А ось якщо приготувати суп самостійно і додати в нього свіжі продукти, наприклад моркву і капусту, то страва буде не тільки смачним і ситним, але ще і корисним.
"Сочевиця багата корисними для серця поживними речовинами, такими як калій і клітковина, тому її вживання може допомогти знизити рівень холестерину", – зазначила дієтолог.