Ніхто не стане сперечатися, що в даний час страви з сочевиці більшістю господинь незаслужено забуті і ситний сочевичний суп на обід став рідкістю. Разом з тим, за словами дієтологів, він дуже корисний, так як сочевиця дуже добре допомагає серцю і імунітету.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТак уже склалося історично, що в Центральній Європі сочевицю розводять мало. Якщо в глибоку давнину її вживали багато і часто, а також хліб з неї обов'язково клали в труни померлим, то зараз сочевиця популярна в Єгипті, Індії, Ірані, Канаді та Туреччині.
Разом з тим, з усіх бобових саме сочевиця лідирує за поживністю і корисними властивостями. Так, всього в 200 гр.продукту міститься денна норма заліза і фолієвої кислоти. Крім того, сочевиця містить велику кількість рослинного білка, який легко засвоюється організмом.
Дієтолог Лорен Манакер закликала людей звернути увагу на те, що сочевиця дуже добре стимулює обмін речовин, а клітковина в її складі знижує відчуття голоду і покращує травлення. Крім того фахівець з харчування заявила, що домашній сочевичний суп з овочами допомагає знизити рівень холестерину в організмі.
Раніше "Hyser" писав про те, що названий напій, який рятує від серцевого нападу.
Також наш портал розповів про те, що лікар пояснив, чим хурма корисна для серця і печінки.
Нагадуємо, що лікарі назвали два напої, які істотно знижують ризик інсульту.