Всім відомо, що в морквина є дуже корисним овочі для організму. Корисні і лікувальні властивості моркви можна пояснити її багатим складом. У моркві міститься багато вітамінів групи В, РР, С, Е, К, також є і каротин. Крім цього, в моркві багато мінеральних речовин, які необхідні для організму людини.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОднак, можливо, не всі знають, що морквина добре бореться із застудою і нежиттю.
Про це йдеться в матеріалі журналу Nutrients.
Якщо ви будете вживати моркву, то зможете швидко вилікувати застуду і нежить. Фахівці радять промивати ніс морквяним розчином, а також включити в свій раціон більше страв з морквою.
За словами фахівців, якщо ви застудилися або у вас будь-які респіраторні інфекції, то необхідно вживати моркву, щоб скоротити тривалість хвороби.
Як морквина може допомогти при нежиті?
Вчені вирішили провести дослідження, щоб з'ясувати нові корисні властивості моркви. В ході дослідження вони використовували моркву в якості харчової добавки, а її екстракт – для промивання носа у людей, у яких виявили риновірусну інфекцію. Дуже часто екстракти рослин з полісахаридами призначаються для пацієнтів з респіраторними хворобами, які вражають слизову носа.
В ході дослідження з'ясувалося, що ті пацієнти із застудою, які збільшили кількість моркви в своєму раціоні, набагато швидше одужували, ніж ті, хто не вживав цей овоч.
Відомо, що морква багата полісахаридом рамногалактуронаном-I – речовина, що надає імуномодулюючу дію.
За словами медиків, якщо промивати ніс екстрактом моркви, то вірусне навантаження на організм знижується. Це означає, що в організмі людини зменшилася кількість штамів вірусу.
Люди, які збільшили кількість моркви в раціоні, швидше йшли на поправку, а їх організм швидше боровся з інфекцією. Також симптоми гострого нежитю ставали слабкіше.
Морква є одним з основних овочів, який багатий провітаміном А (В-каротин). Але для того, щоб засвоїти цей елемент, який сам по собі засвоюється не дуже добре, тому необхідні жири.
Медики відзначають, що моркву краще їсти з сиром, сметаною, заправляти салати з морквою лляною або оливковою олією.
Раніше "Hyser" повідомляв, що в Україні подорожчають деякі продукти напередодні Нового року.
Наш портал писав, що медики розповіли, що не можна їсти людям з першою групою крові.