Вчені з Сеульського національного університету після ряду досліджень з'ясували, що людина, що з'їдає невелику порцію шоколаду щодня, стає в рази щасливіше ніж ті, хто не їсть солодке зовсім.

За їхніми словами краще всього вибрати чорний шоколад і з'їдати приблизно по 30 грамів щодня, пише "Daily Mail".

В одному з таких досліджень взяли участь 46 осіб. Їх розділили на дві групи. Перша група вживала шоколад з різним відсотком какао в складі протягом трьох тижнів. Друга не їла його зовсім.

Вчені зробили висновок, що поліпшення настрою пов'язане зі зміною в мікробіоті кишечника через вживання чорного шоколаду. Відзначається, що настрій покращився тільки у тих, хто їв саме чорний шоколад, а не молочний.

Шоколад, фото: скриншот You Tube
Шоколад, фото: скриншот You Tube
Шоколад, фото: скриншот You Tube

У висновку дослідження медики зробили висновок, що чорний шоколад здатний змінити настрій. Вживаючи шоколад кожен день, у людини змінюється фізіологічний і психологічний стан.

У невеликій кількості шоколад може бути корисний, але важливо щоб це був саме чорний шоколад, який містить в собі мінімум 55% какао-бобів, а не замінників. Вони є хорошими знищувачами жиру і використовуються, наприклад, в антицелюлітної практиці при масажі.

Раніше Hyser писав про те, що Комаровський розповів, чи вказує тяга до солодкого на таємні хвороби.

Також Hyser повідомляв, що названі продукти, які більше за інших викликають залежність.

Нагадаємо, що названі продукти, від яких потрібно відмовитися після 30 років.