За статистикою, українці-найбільші "поглиначі" сала в світі. Адже для України сало - це не тільки один із символів національної кухні, а й свого роду спосіб життя. До того ж, українці впевнені, що сало в умененних дозах є не тільки смачним, але і надзвичайно корисним продуктом харчування. І дієтологи підтверджують це.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяСвиняче сало, як один їх головних джерел тваринних жирів, завжди виступало об'єктом пильної уваги, як з боку лікарів, так і з боку дієтологів.Один з таких фахівців, лікар-дієтолог Маргарита Корольова, відкрила секрет користі цього продукту і позначила щоденну дозу його споживання, адже недарма стародавні люди говорили: "у краплі - ліки, в ложці - отрута".
Ніхто вже не стане заперечувати, що для зимового сезону одним з найбільш корисних продуктів є сало. Вся справа в тому, що воно містить компоненти, які впливають на організм загальнозміцнююче і це відмінна профілактика від застуди.
Так, сало містить у великій кількості жиророзчинні вітаміни А, D, Е, К, а також каротин і жирні кислоти, в тому числі Омега-3, 6, 9. Також, в салі є лецитин, який вкрай благотворно впливає на клітинні мембрани і судини.
А ще цей підшкірний жир близько до рослинних олій за змістом незамінних жирних кислот: олеїнової, ліноленової, лінолевої, пальмітинової, які разом називають вітаміном F.
Завдяки такому складу сало корисно тим, що:
- допомагає підтримувати імунітет і покращує загальний тонусу організму;
- виводить з крові надлишок холестерину, покращуючи її склад, сприятливо діє на діяльність нирок;
- помірне вживання сала навіть знижує ризик виникнення інсультів;
- сало каллорійний продукт, поетму в помірних дозах допомагає організму зігріватися взимку;
- сало сприяє активізації роботи мозку.
Крім того, сало містить арахідонову кислоту, яка відсутня в рослинних оліях, і в якій потребують гормони і імунні реакції нашого організму
Однак, щоб сало дійсно принесло користь, слід знати, яка кількість допустимо, говорить дієтолог.
Отже, для отримання максимальної користі від сала досить з'їдати від 50 до 100 грам цього продукту на добу. А ось надмірне вживання сала нівелює всі корисні властивості і" подарує " людині щомісячну надбавку в 2-3 кг.
При цьому найкраще сало їсти в першій половині дня - так рідина в організмі не буде затримуватися, не виникне набряків.І ще, найкраще їсти продукт солоний, а не маринований або копчений, тим більше - не смажений.
Раніше "Hyser" писав про те, що стало відомо, які продукти здатні привести до серцевих захворювань.
Також наш портал повідомляв, що був названий неочевидний симптом раку крові.
Нагадуємо, що експерти назвали продукти, які виводять холестерин з організму.