Однак після випитого в Новий рік алкоголю на ранок може бути погано. Похмілля виникає не тільки через кількість випитого, але також через якість. Ще впливає процес змішування між собою напоїв - не можна знижувати градус, можна тільки підвищувати.

Від похмільного синдрому можна позбутися не тільки купірування симптомів, а й усуненням першопричин – інтоксикації і зневоднення.

У цьому можуть допомогти перевірені методи, якими користується не одне покоління не в одній країні світу.

ПОВНОЦІННИЙ СОН

Важливо добре виспатися після випитого алкоголю. Здоровий повноцінний сон гарантує швидкий вихід з похмілля. Тільки потрібно, щоб ніхто спати не заважав, так як при алкогольній інтоксикації сон і без того є поверхневим і переривчастим.

КОРИСНИЙ СНІДАНОК

Добре поїсти при похміллі – значить наситити організм корисними речовинами, які допоможуть швидше вивести токсини. Також важливо підтримання адекватного рівня цукру в крові, який пом'якшує симптоми, що виникають при вживанні алкоголю, знижуючи рівень кислотності в організмі. Однак продукти повинні бути легкими і нежирними, ідеальним буде курячий бульйон.

ЧИСТА ВОДА

При похмільному синдромі важливо відновити водний баланс. Алкоголь має сечогінну дію, що призводить до втрати рідини і електролітів. При зловживанні напоями може виникнути блювота, а це свідчить про більш прискорене зневоднення організму, яке призводить до запаморочення, головного болю і сухості в роті, що виникають на наступний день після застілля. Тому потрібно пити багато чистої води протягом усього наступного дня після розпивання алкогольних напоїв. У воду можна додати цукор або мед, які допоможуть відновити необхідний рівень електролітів.

ЕКСТРАКТИ РОСЛИН

Аптечні БАДи або трави здатні швидше побороти похмільний синдром. Найкраще для цього підходить червоний женьшень, імбир, масло бурачника і екстракт елеутерококу.

СОРБЕНТ

Багато лікарів стверджують, що при похміллі приймати сорбенти вже пізно. Однак багато хто на особистому досвіді довели, що після їх значно поліпшується як самопочуття, так і розум.

ЗНЕБОЛЮЮЧІ

При посиленому головному болю слід прийняти звичні організму знеболюючі препарати. Не варто експериментувати з медикаментами, в складі яких нова знеболююча діюча речовина.

СВІЖЕ ПОВІТРЯ

Свіже повітря допомагає швидше вивести продукти розпаду з крові через дихання, і стан поступово нормалізується. Якщо здоров'я не дозволяє вийти на вулицю, слід відкрити вікна.

АНТИОКСИДАНТИ

Алкогольні напої провокують окислювальний процес, змушуючи організм виробляти вільні радикали. Деякі продукти, в складі яких є антиоксиданти, допомагають боротися з радикалами, в тому числі ягоди, шпинат, морква, горіхи і насіння, чорний і зелений чай. Однак це не позбавити вас від симптомів, а лише запустить корисні процеси в організмі для мінімізації шкоди організму.

ДОПОМОГА ЛІКАРЯ

Якщо жоден з методів не допомагає налагодити самопочуття, слід звернутися до фахівців. Якщо відчуваються болі в шлунку, грудях або в боках, фіксується аритмія, падає температура і тиск, присутні часта блювота і сплутаність свідомості, слід викликати лікаря або бригаду «швидкої допомоги». Можливо знадобиться крапельниця.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що названі продукти, які можна споживати після закінчення терміну придатності.

Нагадуємо, що лікарі розповіли, чому небезпечно запікати їжу в духовці у фользі.

Також, названі дієві методи, які допоможуть позбутися печії.