Відомий педіатр Євген Комаровський розповів українцям, яка каша вважається найбільш корисною, а також секрети правильно приготування зі збереженням всіх корисних речовин.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНа своїй сторінці в YouTube доктор каже, що користь каші залежить не тільки від крупи, але і від того, на чому вона вариться.
Так, наприклад, гречана крупа, зварена на молоці, втрачає своє залізо. Але це не проблема, якщо вам потрібен саме цей мінерал і ви можете його отримати з інших продуктів.
Комаровський виділяє трійку найкорисніших круп - це гречана крупа, вівсяна і перлова.
Перше місце по праву належить гречка, а її користь залежить від способу приготування.
Друге місце у вівсянки. Наскільки вона буде корисною, залежить від способу її обробки. Так, наприклад, вівсянка з пакетика є найшкідливішою крупою.
Найбільш корисною вівсянкою вважається крупа, яку потрібно варити.
На третьому місці перловка. Перлову кашу роблять з ячменю. Це одна з найдавніших зернових культур, яка була в пошані навіть у римських гладіаторів. Вона містить в собі багато білка, заліза, клітковини.
Щоб правильно приготувати перлову кашу, її необхідно попередньо залити водою і дати вночі постояти. В такому випадку каша стане не тільки смачною, але і корисною.
Також в списку корисних каш знаходиться рис, пшоно і кукурудзяна крупа.
Білий рис, який купують в магазинах більшість українців, не несе ніякої користі для організму. А ось в бурому міститься велика кількість клітковини, мікроелементів і багато білка.
Лляна крупа також знаходиться в переліку корисних круп. "Льон - чи не єдина рослина, в якому є омега-3 насичені жирні кислоти, які бувають в рибі", - говорить Комаровський.
Не зміг обійти стороною Комаровський і найшкідливішу крупу і її виявилася манка. Це легкозасвоювані вуглеводи, які не дають нічого хорошого нашому організму.
Раніше Hyser писав про те, що ми писали рецепт смачної гарбузової каші з молоком.
Також Hyser повідомляв, що названі продукти, які допомагають роботі кишечника.
Нагадавши, який напій фантистически впливає на довголіття.