Інсульти є причиною великої кількості смертей у всьому світі. Згідно зі статистикою, близько 10% всіх смертей викликано саме інсультами.

Ті пацієнти, які вижили після такого підступного захворювання, мають підвищені ризики розвитку деменції, пише "Лента".

У Німеччині фахівці провели розслідування, яке показало, що вживання чаю або кави істотно скорочують ризики інсульту і деменції. Найбільш явний ефект був помітний, коли людина випивала близько 4-6 чашок чаю або кави щодня.

Китайські дослідники з Тяньцзіньського медичного університету з'ясували, що щоденне споживання чаю або кави у вікової групи від 50 до 74 років знижує ризик розвитку інсульту і недоумства на 30% в порівнянні в тими, хто не п'є дані напої зовсім.

Всі результати дослідження вони опублікували у відомому журналі під назвою "Plos Medicine".

Уточнюється, що вчені з Китаю проаналізували дані 365682 осіб, які були взяті з британського біобанку.

Всі дані були зібрані в період з 2006 року по 2010. Стан здоров'я учасників відстежувався до 2020 року. До цього часу у 5079 учасників було виявлено недоумство. Уточнюється, що із загального списку у 10 053 випробовуваних був як мінімум один інсульт.

Уточнюється, що в даних містилися самозвіти резидентів стосовно споживання чаю або кави. Проаналізувавши отримані дані, медики з'ясували, що ті люди, які випивали від 2 до 3 чашок кави або від 3 до 4 чашок чаю або комбінації від 4 до 6 чашок обох напоїв на день, мали найнижчий ризик інсульту або недоумства.

У порівнянні з людьми, які не пили чай або каву, у любителів напоїв ризик виникнення інсульту був нижче на 32%. А ризик виникнення деменції на 28%.

Результати показали, що чай і кава допоможуть скоротити ризик виникнення небезпечних захворювань, проте дана взаємозв'язок потребує більш детальному вивченні.

Раніше Hyser писав про те, що названо десять продуктів, які зміцнюють серце.

Також Hyser повідомляв, що нові ціни на каву змусять українців перейти на чай.

Нагадаємо, що названий продукт, який за 15 хвилин знижує рівень глюкози в крові.