Зокрема, при ліпленні вареників у багатьох господинь виникають проблеми із замішуванням тіста. Часто воно виходить жорстким, липким, тягучим.

Навчиться працювати з тестом – ціле мистецтво. Докладніше про те, як на кефірі замісити ідеальне тісто на вареники, читайте у нашому матеріалі.

Для початку важливо сказати, що не відіграє ролі якої жирності буде кефір - це ніяк не позначиться на якості й текстурі тесту. Також важливо приділити максимум часу для вимішування тіста - краще витратити на це навіть 10 хвилин, зате після насолодитися результатом своєї праці. А після цього потрібно обов'язково залишити готове тісто у плівці хвилин на 15-20. Тоді почне працювати клейковина, тісто стане еластичнішим і розкачувати і формувати вареники буде набагато зручніше.

Для приготування нам знадобиться:

Спосіб приготування:

У велику ємність необхідно висипати 360 г пшеничного борошна. Далі вливаємо в нього 180 мл кефіру будь-якої жирності (у нашому випадку 2,5%) і додаємо щіпку солі.

Також слід влити у цю масу 2 ст. л. соняшникової олії, вона зробить тісто еластичнішим.

Для початку необхідно перемішати тісто ложкою, потім припорошити обробну дошку або робочу поверхню борошном і добре вимішайте тісто руками. Після цього загорніть тісто в харчову плівку та залиште на 15 хвилин. Після цього розгортайте і формуйте вареники з обраною вами начинкою.

Читайте також: