Українцям повідомили, що деякі з них можуть більше не платити за комунальні послуги. Так, з'явилася інформація, де повідомляється, хто звільнений від сплати за комуналку.

Відповідну інформацію озвучили на телеканалі ICTV.

Є урядова постанова №206, в якій йдеться про те, що на час воєнного стану в Україні заборонено накладати будь-які штрафи за несплату комунальних послуг. Наразі йдеться про нарахування штрафів та їх стягнення. Сюди також належать інфляційні нарахування та відсотки річних, які були утворені за несплату комуналки.

Це свідчить про те, що якщо українець не може платити за житлово-комунальні послуги, то вимкнути світло, газ чи воду йому ніхто не має права. Проте сплатити борги доведеться по закінченні війни.

Якщо українець втратив житло через війну, наприклад, якщо його квартиру зруйновано внаслідок бойових дій, то платити не потрібно.

«Якщо людина жила у квартирі, наприклад, три роки і не платила комунальні платежі, але під час війни її квартиру зруйнували, то ніхто не звільнить її від сплати цього боргу», – повідомляють юристи.

Важливо наголосити, що фахівці зазначають, що за комуналку можна не платити лише в тому випадку, якщо їхнє житло та майно повністю знищено.

Для того, щоб не оплачувати комуналку, потрібно надати необхідні документи: довідку за тимчасовим місцем проживання, довідку про лікування, проходження військової служби та довідку про взяття на облік внутрішньопереміщених.

Заява пишеться у спеціальні служби, які займаються вивозом сміття, постачанням гарячої води та водопостачанням та водовідведенням.

Читайте також:

Повне дно: у Росії обіцяють вибачити борги з комуналки тим, хто піде воювати в Україну

Українець збудував унікальний будинок-термос і тепер не платить за комуналку. Фото