У 60-х роках Запорізький автозавод вже встиг зарекомендувати себе на радянському авторинку як виробник дешевих, відносно якісних і навіть у чомусь відмінних автомобілів. Але мало хто знає, що запорізькі автоумільці вже в ті роки працювали над зовсім новим концептом автомобіля, який, якби він тоді вдався, міг би перевернути сферу автодизайну і надати йому абсолютно нових фарб. Саме такою моделлю міг стати автомобіль ЗАЗ-1106.

Так, у Мережі показали макет автомобіля ЗАЗ-1106, який вітчизняний автопром не встиг довести до конвеєра у 90-х роках минулого століття. Відповідні фото опублікували у блозі "Авто-Юніор".

ЗАЗ-1106 розробили наприкінці 80-х на базі вузлів та агрегатів "Таврії". Конструктори ЗАЗу в ті роки саме таким уявляли автомобіль 21 століття. Звичайно, футуристичний концепт виділявся модним на той час біодизайном з обтічними формами, аеродинамічними бічними дзеркалами, великою площею скління і напівзакритими задніми колесами.

Відомо, що Запорізький автомобільний завод планував створити цілу родину автомобілів ЗАЗ-1106. Саме з цієї причини в масштабних макетах було зроблено седан та кілька версій хетчбеків. Ось тільки модель так і не запустили в серію через кризу країни початку 1990-х років.

Відомо, що два прототипи автомобілів сховали на задвірки заводу, а пізніше передали до музею. У свою чергу, Запорізький автозавод пустив усі сили на випуск та модернізацію сімейства автомобілів "Таврія", що було економічно доцільніше.

Читайте також:

Гасили дві години, витратили 75 тонн води: як пожежники боролися з Tesla, що спалахнула. Відео

Радянська Tesla: у мережі показали дизайн Таврії, якої не уявляв навіть Ілон Маск

Як космічний корабель: у мережі показали Tesla Model S Plaid у розкішному спортивному обвазі