Українським автомобілістам повідомили, що на території України планується запроваджувати новий закон, який стосується страховки. Так, найімовірніше виплату страховки буде підвищено до стандартів ЄС, що може приголомшити практично всіх українців.

Важливо повідомити про те, що ВР уже розглянула новий закон №8300, у якому йдеться про обов'язкове страхування. Цей законопроект має дуже багато змін, які стосуватимуться буквально кожного українського водія.

Є відомості про те, що виплати з ОСАЦВ можуть бути в рази більшими, а самі страховики робитимуть виплати набагато швидше. Водночас, контроль над ними також буде посилено.

Потрібно наголосити, що нововведення набудуть чинності після того, як Україна надійде до Євросоюзу. Це прямо говорить про європейські стандарти практично для всього. Наприклад, якщо майно отримає шкоду, то сума виплати страховки може зрости до 32 мільйонів гривень за один випадок. Якщо ж шкода заподіяна здоров'ю людини, то за один страховий випадок виплата може зростати до неймовірних 160 мільйонів гривень.

Як відомо, сьогодні українські компанії не можуть самостійно зазначати ціну ОСАЦВ. Однак після того, як закон №8300 набуде чинності, страхові компанії самі вирішуватимуть, яку суму виплат встановлюватимуть для потерпілого.

На даний момент фахівці навіть не можуть уявити, як сильно зміняться страхові виплати, але вони припускають, що вони можуть злетіти в рази.

Читайте також:

Це вбереже автомобіль та ваш гаманець. Як за кілька секунд перевірити якість бензину

Відмовлять кожному другому: які автомобілі не пройдуть техогляд у 2023 році

Автомобільні лайфхаки. Як зробити так, щоб у мороз не обмерзало лобове скло