Українцям повідомили, що раніше на території України вироблялися мотоцикли. Так, український автопром не стояв на місці та впускав не лише автомобілі.

Варто зазначити, що у мережі були виявлені дивовижні кадри, на яких можна побачити українську "Harley Davidson". Ще 1931 року Україна виробляла мотоцикли, які мали досить симпатичний вигляд. Зараз йтиметься про ХМЗ-1М, який вироблявся у Харкові. Є інформація про те, що даних мотоциклів було випущено всього 300 штук, що говорить про їхню рідкість.

Дуже здивує те, що один із екземплярів ХМЗ-1М зберігся і зараз перебуває в Україні. Над цим мотоциклом працював конструктор Солдатенка. Варто визнати, що цей ХМЗ-1М має досить великі подібності до легендарного Harley Davidson.

ХМЗ-1М має 8-сильний двигун, потужністю 350 кубів з повітряним охолодженням. Його максимальна швидкість досягає 90 кілометрів на годину, а витрачає він 3.5 літри на 100 кілометрів. Також він може похвалитися гальмами на передніх та задніх колесах.

Важливо відзначити, що в 1932 планувалося випустити ще 4 тисячі таких мотоциклів. Свого часу вони надавалися армії. Але, на превеликий жаль, цей проект закрився, бо СРСР не хотів, щоб мотоцикли виготовлялися в Україні.

Читайте також:

"Ява" відпочиває: у мережі показали радянський мотоцикл, про який знали лише обрані

Який вигляд має прототип легендарного українського мотоцикла, який був у кожному селі. Фото

30 років стояв у пилюці: у покинутому сараї знайшли новенький радянський мотоцикл Схід-3М