У зв'язку з тим, що зима вже прийшла на територію України, українським автомобілістам розповіли, як не загробити акумулятор авто за сильних морозів. Так, водіям озвучили три цінні поради, які допоможуть зберегти автомобільний акумулятор.

Українців попередили про те, що у першій половині грудня буде досить холодна температура повітря. Це може відбитися не лише на здоров'ї людей, а й на стані машин.

Насамперед потрібно повідомити, що потрібно перевірити акумулятор авто перед тим як сідати за кермо. Тут треба згадати, коли ви востаннє заряджали його і скільки йому років. Справа в тому, що навіть новий акумулятор не завжди може запуститися під час морозу. Перед поїздкою потрібно просто забрати акумулятор додому та зарядити спеціальним пристроєм.

Також рекомендується використовувати так званий бустер. Якщо зарядити акумуляторну батарею не вдалося, і мороз застав водія зненацька, на допомогу може прийти бустер - пристрій для короткочасного запуску мотора. Він використовується в ролі великого павер-банку, здатного видавати великий струм. Потрібно просто підключити його до клем акумулятора та почекати, поки він зарядиться.

Крім цього, потрібно розігрівати двигун за допомогою фар. Для цього потрібно просто увімкнути ближнє світло на кілька секунд, після чого можна спробувати запустити двигун. На автомобілях з "механікою" рекомендується вичавити педаль зчеплення навіть на "нейтралці", щоб полегшити завдання стартеру. Після запуску необхідно моментально кидати зчеплення – двигун може затихнути, рекомендується потримати педаль вичавленою секунд 20-30.

Читайте також:

Для чого досвідчені автомобілісти переводять двірники у "зимовий режим" і що це означає

Українцям списуватимуть кредити щодо автомобілів. Що відомо на сьогодні