Автомобілістам повідомили, що двигун автомобіля потрібно мити не лише зовні. Так, є інформація про те, що миття двигуна є досить важливою процедурою. Саме через це водіям вирішили трохи розповісти про цей процес.

Відповідну інформацію розмістили на порталі новин про автомобілі.

Як мовиться в мережі, від миття двигуна може залежати довговічність, функціональність та надійність вашої машини. Також відомо, що за багато років роботи вашого автомобіля на силовому агрегаті накопичується пил, моторне масло та залишки інших робочих технічних рідин.

Варто відзначити, що забруднення двигуна негативно впливають на такі фактори: погіршується тепловіддача, знижується потужність, збільшується витрата палива, зростає ризик самозаймання.

Для того, щоб помити мотор знадобляться гумові рукавички, набір щіток та очищувач для води. Однак мити двигун краще за професіоналів.

Перед тим як мити мотор спеціальною щіткою потрібно його прогріти до +45–55 °C, зняти клеми та вийняти акумулятор, захистити плівкою (фольгою) датчики, повітрозабірники, елементи електричної частини, зняти захист мотора, водовідштовхуючим складом обробити контакти та роз'єми та демонтувати всі елементи, що обмежують доступ двигуна.

Крім цього, у мережі розмістили відеоролик, на якому можна побачити, як правильно мити двигун автомобіля

Читайте також:

Українцям списуватимуть кредити щодо автомобілів. Що відомо на сьогодні

Робили за спецзамовленням: у мережі показали дефіцитну модель автомобіля ВАЗ

Як очистити пластик у салоні вашого автомобіля: названі прості хитрощі