Багато хто погодиться, що серед серійних машин знайдеться не так багато моделей, які можуть похвалитися такою ж всесвітньою популярністю, яку отримав Ford Mustang. Ще б пак, з першого до шостого покоління цей культовий спорткар залишається предметом обожнювання і мрією мільйонів людей. Не дивно, що кожен колекціонер, що себе поважає, має таку машину у себе.

А нещодавно у США виявили раритетний Ford Mustang Shelby GT350 1968 року. Культове спортивне авто не виїжджало на дороги близько 40 років, оскільки є експонатом колекції.

Знахідці присвятили відео на Youtube-каналі Auto Archaeology.

Автомобіль оснащений 4,9-літровим 250-сильним V8 та 3-ступінчастою автоматичною КПП. Він здатний розігнатися до 100 км/год приблизно за 8 секунд і розвивав 200 км/год. Крім того, у Shelby доопрацювали ходову авто.

Після смерті власника донька вирішила продати автомобіль. Shelby GT350 покритий шаром пилу та бруду, але загалом непогано зберігся і повністю комплектний. Пробіг становить лише 38 тис. км. Машина вже знайшла покупця, який збирається впорядкувати її.

Довідка: Shelby GT350 – лімітована заряджена версія Ford Mustang 1968 року, доопрацьована відомим американським гонщиком та конструктором Керролом Шелбі. Усього випущено лише 404 таких кабріолети з 4,9-літровим 250-сильним V8.

Нині ціна Shelby GT350 може перевищити 100 000 доларів.

Зазначимо, що лише наприкінці 2020 року компанія Ford оголосила, що припиняє виробництво Mustang Shelby GT350 та її потужнішої версії GT350R.

Читайте також:

Доведеться заплатити майже 9 тисяч гривень: водіїв попередили про нові штрафи

Викликайте поліцію: водіям, які паркуються на газоні, мають виписувати штраф

Оштрафують на 5 тисяч гривень: українських водіїв попередили про нововведення

За один раз одразу 41 штраф: в Україні виписали рекордну суму за порушення правил дорожнього руху