Ні для кого не секрет, що на території України особливий попит має модифікація радянських автомобілів. Є безліч автолюбителів, які експериментують над Запорожцями, Москвичами та іншими марками. Однак зараз йтиметься про унікальну і потужну Таврію, яка може заворожити найзатятішого поціновувача.

Відповідну публікацію розміщено на порталі «mashyna»

У мережі показали дуже незвичайну і навіть унікальну Таврію ЗАЗ-1102, яку перетворили на справжнього «монстра». Якщо подивитися на цей екземпляр, то можна зрозуміти, що була зроблена дуже важка робота.

Ралійна Таврія: скрін із мережі
Ралійна Таврія: скрін із мережі

Ця Таврія має вигляд справжнього ралійного автомобіля. Враховуючи те, що цей радянський автомобіль був випущений ще 1986 року, можна дійти до висновку, що ним займався справжній ентузіаст.

Найцікавіше в тому, що цей проект був зроблений в Естонії спеціально для того, щоб породити гоночний варіант Таврії.

Є відомості, що цей проект проходив під керівництвом К. Кееля, який відомий як голова спорттехклубу студії «Естрекламфільм».

Ралійна Таврія: скрін із мережі
Ралійна Таврія: скрін із мережі

Не важко здогадатися, що начинка Таврії повністю модифікована. Замість звичайного двигуна поставили двигун від ВАЗ-2106 і «прокачали» його за повною програмою. Також було додано систему впуску палива та вихлопну систему, завдяки чому двигун мав 140 кінських сил.

Крім цього, ця Таврія має пластикові обважування, що робить її дуже легкою. Вона важить лише 800 кілограм, що говорить про те, що за потужності 140 кінських сил вона стала справжнім «монстром» на дорозі.

Її називали "радянський Porsche": як виглядав перший прототип ЗАЗ "Таврія". Фото

"Одноокий" ЗАЗ та маршрутка "Таврія": як виглядали незвичайні Запорожці. Фото