У мережі показали унікальний ВАЗ-2108 "вісімка", який зібраний з нуля

На сьогоднішній день існує велика кількість цінителів радянського, український і російського автопромів, у зв'язку з чим особливою цінністю користуються старі машини в хорошому стані або з малим пробігом. Однак, серед них існують і зовсім унікальні екземпляри. Наприклад, на одному з російських сайтів з продажу автомобілів з'явилося оголошення про продаж ВАЗ-2108 2001 року. Незважаючи на те, що за документами машині 20 років, на ділі це фактично новий автомобіль без пробігу. Про це повідомляє iнформаційний портал "Carakoom".

Продавець в оголошенні розповідає, що автомобіль зібраний повністю з нових оригінальних запчастин, а також оснащений шумо - і віброізоляцією. Більшість деталей було куплено в Тольятті, на батьківщині "вісімки". Кузов хетчбека пофарбований оригінальним темним металіком під назвою "чорний шоколад".

ВАЗ-2108. Фото: Carakoom

Салон оформлений вельми нетипово: дверні карти в "Самарі" вельми нетипові, однак, одночасно з тим, там встановлена "європанель" з другого покоління "Самари". У такому вигляді машина йшла з конвеєра на початку нульових.

Під капотом автомобіля стоїть стоковий 1,5-літровий восьмиклапанний двигун, який видає до 73 кінських сил. З ним в парі працює 5-ступінчаста "механіка". Привід у автомобіля передній.

Незважаючи на те. Що автомобілю фактично 20 років, його пробіг складає всього три кілометрів. При цьому у "вісімки" все в порядку з документами. За автомобіль власник просить 650 тисяч рублів, що в гривневому еквіваленті дорівнює 240 тисячам гривень. Примітно, що це, мабуть, найдорожча "вісімка" на вторинному ринку.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що ЗАЗ готує випуск потужної новинки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали лімузин, створений на основі "Запорожця".

Також "Hyser" писав, що стало відомо, які прізвиська радянські мотоциклісти давали своїм залізним коням.