Намагаючись схуднути, часто пропускають сніданок. Однак, це може призвести не до зниження, а до збільшення ваги.

Відома столична дієтологія Світлана Фус розповіла , що пропуск сніданку порушує циркадний ритм. У здорових людей він починається з почуття голоду вранці. Якщо залишитися без сніданку, щоб заощаджувати калорії, людина починає заповнювати її ситною вечерею або надлишком калорій в обід.

Дієтологія заявляє, що фізично все активніші вранці і в першій половині дня, тому отримані калорії можна швидко витратити. Вони не відкладаються у вигляді зайвих кілограмів. Якщо пропускати сніданок, порушиться обмін речовин, що призведе до цукрового діабету та ожиріння. Тож краще цього не робити.

Однак для втрати ваги слід не лише звертати увагу на енергетичну цінність продуктів, а й на їхній склад. Важливо снідати такими стравами, які насичують надовго. Тоді за день ви втрачатимете калорії.

Для ранкового прийому їжі добре підходять продукти, до складу яких входить багато клітковини. Можна зупинитися на кашах . Але пам'ятайте, що вони мають бути з плющеного чи цільного зерна. Їх потрібно варити, а не просто заливати гарячою водою чи молоком. У таких кашах міститься багато мінералів, вітамінів, а також клітковини. Тому вони добре насичують. Додати в кашу можна горіхи, ягоди, сир, яйця, авокадо. А ось цукру чи багато меду краще не додавати. Інакше корисний сніданок перетвориться на шкідливий.

Білки на сніданок також добре насичують. Проте дієтологія пояснила, що вона має на увазі, говорячи "білок". Це, перш за все, яйця , які готуються різними способами (омлет, пашот, яєчня, варені). Обов'язково є жовтки, адже вони мають жовчогінний ефект — це важливо для правильної роботи жовчовивідної системи. Також до їх складу входить така речовина, як холін, що допомагає покращити роботу нервової системи, печінки, кровоносної системи. До таких страв можна додавати шматок цільнозернового хліба, овочі, трохи каші. Можете зробити тост із цільнозернового хліба та авокадо. Саме авокадо вважається лідером за вмістом корисних рослинних жирів. Такий сніданок набагато корисніший і ситний за солодку випічку.

Також, за словами ФУСа, чудово підходять для сніданку сири (зокрема і домашній), червона риба, рослинний білок із бобових овочів. Така їжа стимулює вироблення пептиду YY, тому ви довгий час відчуватимете ситість.

Читайте також:

Це дуже смачно: лікарі розповіли про дієту, яка допоможе позбавитися вісцерального жиру.

Лікувати вже пізно. У Мережі розповіли про низку захворювань у Лукашенка, які йому передав Путін

Все геніальне просто: як правильно заварити каву у чашці