Багато людей вранці стикаються з такою проблемою як набряклість лиця. Цілком логічно, що це викликає побоювання з приводу стану здоров'я. Але це зовсім не означає, що з вашим організмом відбуваються незворотні зміни.

Швидше за все, потрібно звернути увагу на раціон і виключити з нього певні види продуктів. Про це пише Joinfo. Наприклад, варто виключити продукти з високим вмістом солі, оскільки саме натрій змушує організм затримувати велику кількість води.

Також же слід виключити кулінарні жири, наприклад, кукурудзяне і шафранове масло. Якщо ви хочете з ранку прокидатися свіжими, то не варто вживати на вечерю смажену жирну їжу. Краще замінити їх продуктами, які містять омега - 3 жирні кислоти. Наприклад це може бути оливкова і лляна олія або риб'ячий жир.

Фахівці не рекомендують вживати на ніч продукти які містять борошно цукор всілякі підсолоджувачі. Іншими словами, все, що має високий глікемічний індекс. Ви можете провести невеликий експеримент і протягом 5-7 днів виключити зі свого меню деякі з продуктів, які були перераховані вище. Тоді ви без сумніву помітите, що стали виглядати вранці набагато свіже.

Також на час можна виключити з меню олігосахариди - це складні вуглеводи. Наприклад, бобові, листову зелень, цибулю, капусту, часник. У певної категорії людей їх споживання може згодом проявитися у вигляді здуття живота і метеоризму.

Однак, якщо після зміни ваших харчових звичок набряки на обличчі як і раніше з'являються, то необхідно звернутися за консультацією до лікаря. Не забуваєте, що хвороба діагностована на ранньому етапі - практично завжди легше піддається лікуванню.

Раніше "Hyser" писав про те, за якими симптомами можна виявити проблеми з нирками.

Також наш портал розповів про те, що названий овоч, який знищує набряки під очима.

Нагадуємо, що названо 9 симптомів, які вказують на алергію на алкогольні напої.