Лікарі розповіли про можливі ускладнення від нового штаму коронавірусу в майбутньому.

Зокрема, мова зайшла про" Омікрон" і його наслідки. У тому випадку, якщо він або той же коронавірус буде вражати слуховий нерв, то людина буде відчувати проблеми зі слухом, і в світі почнеться "ера глухих". Своїми припущеннями з цього приводу поділився отоларинголог Володимир Зайцев, пише "Хартыя’97".

фахівці розповіли, що чекає нас в майбутньому, фото: 24 канал

Він пояснив, що "Омікрон" здатний вражати нервові клітини, тому є ймовірність, що з часом він може почати вражати слуховий нерв, а це може дуже погано скінчиться. Для того, щоб уникнути такого побічного ефекту треба добре пролікуватися.

Якщо вчасно почати лікування, то "Омікрон" просто не встигне мутувати до подібних здібностей, впевнений лікар. Однак важливо, щоб коронавірусна інфекція була знищена в організмі повністю. Тобто лікування повинно бути не на рівні ніс промити або горло прополоскати, або в ніс краплі, ні.

"Треба, щоб "Омікрон" якомога швидше помер. Відповідно, він не потрапляє і не йде на рівень слухового нерва", - підсумував Зайцев.

Вчені розповіли про небезпеку коронавірусу та Омікрону, зокрема, фото: 1+1

На цей рахунок також висловився вчений-вірусолог Анатолій Альтштейн, який погодився з колегою, зазначивши, що COVID-19 і правда здатний викликати подібні патології.

"Різні патології з коронавірусом можливі. І порушення дихання, і порушення нюху, і порушення слуху. Це все можливо", - уточнив професор.

Раніше "Hyser" писав про те, що українцям виплачуватимуть компенсації за ускладнення після вакцини.

Також наш портал повідомляв, що був названий прихований симптом проблем з серцем у жінок.

Нагадуємо, що Україна покривається "червоними зонами".