Українці продовжують активно вакцинуватися проти коронавірусу, і статистичні показники вакцинації набагато кращі, ніж в попередні місяці.

Однак коронавірус видозмінюється, приймає нові форми, знаходить нові штами, і по-новому впливає на організм людей. Наприклад, останній штам, який отримав масове поширення в світі, більш відомий як «Омікрон», є більш заразливим, проте має низький рівень смертності. Його симптоми схожі з симптомами застуди та грипу, тому багато людей хворіють їм навіть не знаючи про це.

Водночас статистичні показники щодо коронавірусу в Україні погіршуються - десятки тисяч хворих на день. Однак рівень госпіталізації все ж менше, ніж при дії інших відомих штамів коронавірусу.

У зв'язку з погіршенням епідемічних показників в Україні, було прийнято рішення посилити карантин в деяких регіонах України. Про це повідомляє сайт UBR з посиланням на міністра Кабінету Міністрів Олега Немчинова.

Чиновник повідомив, що з 11 лютого в трьох регіонах України почнуть діяти правила «червоної зони» адаптивного карантину. Це Закарпатська, Луганська та Хмельницька області.

Варто відзначити, що ситуація змінюється з кожним днем, і це далеко не межа. Відзначається, що місцева влада може самостійно приймати рішення про посилення карантинних норм і вимог.

Не варто забувати, що лютнева хвиля коронавірусу тісно пов'язана з сезонним грипом і застудою. Зараз люди хворіють дуже часто, і це погіршує ситуацію, тому що багато хворих можуть на ногах переносити хворобу, не відаючи про те, що це все ж таки відбувається.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що медики виявили гібридний штам, більш відомий як "Омікрон-невидимка".

Нагадуємо, що лікарі зробили прогноз щодо піку і кінця хвилі "Омікрон" в Україні.

Також портал Hyser інформував, що київський педіатр розповів, як у дітей проявляється коронавірус.