Експерти розповіли про те, що в Африці з'явилася Нова мутація коронавірусу, яку складніше визначити

У п'яти африканських країнах медики знайшли новий підвид штаму "Омікрон", який складніше виявити, оскільки у мутованого вірусу відсутні деякі критерії, характерні для"Омікрона". Про це в Twitter заявила Ніксі Гумеде-Молетсі, співробітницю підрозділу Всесвітньої організації охорони здоров'я в Африці.

Вона пояснила, що в даний момент в Африці існує три підвиди "Омікрона" — Ва.1, Ва.2 і Ва.3. В.1 знаходять у хворих найчастіше. Другий же підвид штаму вже прозвали "стелсом", його вдалося виявити в п'яти країнах континенту — Ботсвані, Малавії, Кенії, АР і Сенегалі.

Найбільші побоювання викликає саме другий підвид штаму, оскільки використовувані лабораторні тести далеко не завжди його впізнають. У нього часто відсутні деякі характеристики "Омікрона".

Нагадаємо, раніше в українському уряді постановили, що медпрацівники, співробітники комунальних підприємств і чиновники зобов'язані вакцинуватися до 31 січня 2022 року. Потрібно мати хоча б одну дозу вакцини. Якщо особи на перерахованих вище посадах не вакциновані, їх відсторонять від роботи, більш того, їм не збережуть зарплату.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, хто в Україні може витратити підступну тисячу на ліки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у МОЗ розповіли про те, які області знаходяться на межі "червоної" зони.

Також "Hyser" писав, що у МОЗ розповіли основні умови для перемоги над коронавірусом.