Євген Комаровський заявив, що заразність штаму "Омікрон" наблизилася до заразності кору

Багато українців вже протягом довгого часу очікують кінця пандемія, однак він, судячи з усього, настане не скоро. Відомий український лікар Євген Комаровський в інтерв'ю Дмитру Гордону заявив про те, що "Омікрон" виділяється високим рівнем заразності і"побуває в кожній носоглотці".

Експерт пояснив, що навіть незважаючи на наявність двох щеплень українці хворіють коронавірусом. Це пов'язано з тим, що поки що вакцина тільки частково нейтралізує вірус, не даючи тому вбити людину. На повний захист від китайської хвороби розраховувати не доводиться. Крім того, на думку Комаровського, у зв'язку зі стрімкістю "Омікрона" кількість хворих буде тільки збільшуватися.

Комаровський зазначив, що на ділі ситуація з пандемією йде набагато гірше, ніж показує статистика. Він упевнений, що якби в Україні проводилося більше безкоштовних тестів на ковід, то цифри захворюваності були б набагато вище. Він також додав, що" Омікрон " по заразності наближається до кору.

Це означає, що коронавірус є однією з найбільш заразних інфекцій у світі. Найгірше в цій ситуації те, що ні маски, ні протиепідемічні заходи не мають ефекту, в зв'язку з тим, що перехворіють ковидом все.

Незважаючи на такий похмурий прогноз, лікар наполягає на необхідності вакцинації, оскільки людям без щеплення набагато складніше боротися з "Омікроном". Тим, хто вже отримав дві дози вакцини Комаровський порадив задуматися про бустерної дозі.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, хто в Україні може витратити підступну тисячу на ліки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у МОЗ розповіли про те, які області знаходяться на межі "червоної" зони.

Також "Hyser" писав, що у МОЗ розповіли основні умови для перемоги над коронавірусом.