Згідно із заявою Володимира Зеленського, "ковідну" тисячу гривень можна використовувати на підтримку тих секторів економіки України, які найбільше постраждали в період жорстких карантинних обмежень.

І якщо ще раніше виплати проводилися тільки повнолітнім громадянам України, то тепер ця можливість з'явилася і у підлітків. Про це інформує УНІАН.

Видання повідомляє, що Володимир Зеленський доручив Кабміну розробити окрему програму виплат за "зелений" сертифікат вакцинації для підлітків.

Згідно з даними, програма виплат в рамках "єПідтримки" буде розрахована на дітей у віці від 12 до 18 років. Як саме ця програма буде реалізована - поки не зрозуміло. Варто відзначити, що МОЗ дозволив прищеплювати дітей від 12 років.

Нагадаємо, що «ковідну» тисячу гривень можна витратити на абонемент в спортивний або тренажерний зал, у фітнес-клуб, на квитки в кінотеатр або театр, на похід музей або на виставку, на покупку книг, а також на залізничні та авіаперевезення.

Для пенсіонерів розробляють окрему програму надання купівлі лікарських препаратів на "ковідну" тисячу. Купити ліки можна буде вакцинованим пенсіонерам від 60 років.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що експерти розповіли, чим небезпечна несвіжа постільна білизна, і як часто її необхідно міняти.

Нагадуємо, що названо нетипові симптоми цирозу печінки, які можна легко сплутати з харчовим отруєнням.

Також портал Hyser інформував, що експерти назвали продукти, які не можна разом зберігати в холодильнику.

Варто відзначити, лікарі назвали приправу, яка здатна захистити мозок від деменції в похилому віці і запобігти проблемам з пам'яттю.

Тим часом, медики перерахували продукти з високим вмістом пробіотиків.