Ніхто не стане заперечувати, що висока температура тіла, або, як її ще називають, жар лякає кожну людину. А тим часом такий стан людини свідчить лише про те, що організм отримав травму або хворобу, і прагне до самолікування. При цьому людина в паніці може допустити серйозну помилку.

І правда, при перших же симптомах погіршення стану практично кожна людина замість шляху до одужання вибирає дорогу до затяжної хвороби і ускладнень. Ще б пак, більшість кидається пити жарознижуючі, як тільки бачить на градуснику цифри 37 з хвостиком або ще краще - використовують популярні народні методи, ефективність яких не доведена.

Одним з таких способів позбавлення від температури є обтирання спиртом. Ось тільки офіційна медицина категорично проти даного методу "лікування", називаючи його не тільки неефективним, але і небезпечним. Про це повідомляє МОЗ на своїй сторінці в Facebook.

Виявляється, при високій температурі о спиртовмісних засобах для розтирання потрібно забути. Краще роздягнутися і прийняти прохолодний душ, тобто фізично охолодити тіло, а дитину протерти вологим рушником.

Вся справа в тому, що такий спосіб боротьби з температурою може викликати додатковий нагрів тіла і навіть опіки шкіри. Так, коли спирт потрапляє на шкіру, то починає швидко випаровуватися. Це і викликає у людини "помилкове" відчуття охолодження, адже внутрішня температура тіла при цьому не стає менше.

З іншого боку спирт дуже швидко всмоктується через шкіру, і може наступити алкогольна інтоксикація, вкрай небезпечна, якщо мова йде про маленьку дитину. Контакт зі спиртом може викликати опіки, а також дерматити або алергічні реакції.

Таким чином, з наукової точки зору обтирання горілкою або спиртом — ідеальний спосіб поєднати неприємне з марним.

До речі, не потрібно збивати температуру, якщо вона нижче 38,5 градусів. В цьому випадку добре пити багато чистої води кімнатної температури. Звичайно, це не стосується випадків, коли у хворого сильний головний біль або є схильність до судом.

Якщо ж температура вище 38,5 градусів, то в першу чергу потрібно звернутися до сімейного лікаря. Лікар розповість, який засіб і в якому дозуванні потрібно використовувати для зниження температури тіла.

До речі, дуже важливо знати, що температура температурі ворожнечу. Так, температура 38-38, 5°С - легкий жар; 38,6 - 39,5° С - помірний; вище 39,5°С - високий. Температура вище 40,5-41°С є кордоном, за яким вона вже становить небезпеку для життя.

Раніше Hyser писав про те, що Комаровський розповів, чи вказує тяга до солодкого на таємні хвороби.

Також Hyser повідомляв, що названі продукти, які більше за інших викликають залежність.

Нагадаємо, що названі продукти, від яких потрібно відмовитися після 30 років.