Постільна білизна з'явилося в Італії в XV столітті. З того часу всі цивілізовані країни регулярно міняють на своєму спальному ложі наволочки і підковдри з метою чистоти і комфорту.

Зміна постільної білизни тепер для людства є невід'ємною частиною гігієни, пише "Жіночий світ".

Але буває так, що через швидкий ритм життя не завжди встигаєш замінити постільну білизну. Фахівці попередили, чим це загрожує для людського здоров'я.

По-перше, в ліжку можуть розмножуватися пилові кліщі. Відмерлі клітини шкірного покриву і волосся є сприятливим середовищем для їх розмноження. Вони харчуються цим.

Постільні кліщі можуть викликати роздратування шкіри, респіраторні захворювання, які поступово перейдуть в хронічну форму.

По-друге, інфекції від бактерій і грибків. Особливо вони небезпечні в жарку пору року тому, що постільна білизна просочується потім і стає вологим. Всі ці умови сприяють появі патогенних мікроорганізмів. Якщо не міняти білизну довгий час, то їх чисельність зростає в геометричній прогресії.

Патогенні організми можуть привести до виникнення таких серйозних захворювань, як астма, пневмонія і оніхомікоз (грибкові інфекції).

В-третіх, алергічні реакції, які можуть спровокувати подразнення слизової оболонки носа і очей. Також можуть бути акне, висипання, і навіть ранні ознаки старіння шкіри.

Експерти запевняють, що якість сну безпосередньо залежить від того, наскільки комфортно людині в ліжку. Запах свіжості, що виходить від чистої білизни, безпосередньо сприяє розслабленню і відпочинку.

Раніше Hyser писав про те, що лікарі зробили відкриття щодо аспірину.

Також Hyser повідомляв, що українців масово напихають підробленими ліками.

Нагадавши про які хвороби сигналізує неприємний присмак у роті.