Лікарі розповіли про перші ознаки прояву розвитку рака у дітей.

Цю хворобу дуже важливо діагностувати на ранніх стадіях, щоб вчасно почати лікування. Для цього слід звертати увагу на перші тривожні симптоми. Онкологи уточнили, що свідчити про розвиток онкологічних захворювань у дітей можуть слабкість, зниження ваги, блідість, втрата маси тіла, а також зниження пружності шкіри, передає storinka.com.ua.


Вони додали, що у дітей, як і у дорослих, ознаки онкології одні. Правда доктор медичних наук Ігор Долгополов вважає, що про наявність пухлини можуть ще говорити зміни в поведінці дітей, кульгавість, нудота і блювота вранці, головні болі. При прояві будь-яких з цих симптомів дитини потрібно терміново потрібно показати лікаря і пройти з нею комплексне обстеження.

Зокрема, здати аналіз крові, пройти офтальмолога, зробити УЗД черевної порожнини і провести інші дослідження, щоб виключити онкологічне захворювання. До слова, у дорослих ця хвороба зустрічається набагато частіше.

Лікарі розповіли, що робити при підозрі онклогічного захворювання у дитини, mali.ua

Є ще один факт: якщо у дорослих онкологічні захворювання є набутими, то велика частина онкозахворювань у дітей вроджені, пов'язані з порушеннями розвитку плода. І, на жаль, злоякісні пухлини у дітей завжди розвиваються швидше.

Найчастіше у дитини діагностують злоякісні утворення кісткового мозку (лейкозу). Велике значення має спадковість, але по лейкозу спадковості не існує.

Раніше "Hyser" писав про те, що було названо неочевидні симптоми цирозу печінки.

Також наш портал повідомляв, що був названий овоч, який захищає від раку.

Нагадуємо, що були названі приховані симптоми проблем з нирками.